Yogamat kopen: welke mat past bij mij?

Geplaatst op

Beoefen je al een tijdje yoga? Of ben je net begonnen? Hoe dan ook het is tijd om een yogamat aan te schaffen. Het aanbod is echter reuze! Welke mat past nu het beste bij jou? Geen paniek, we helpen je op weg!

Uitstraling van je yogamat

Of je nu thuis je yoga oefeningen doet of in een yoga studio, je mat moet er wel goed uitzien. Vooral de kleur is daarbij een belangrijke factor. Als jij blij wordt van de kleur van jouw yogamat zal je je beter kunnen focussen op de houdingen. Dus geen onbelangrijke factor. Als de mat dan ook nog past bij je outfit of je interieur geeft dat vaak een fijn gevoel. Een goede start van je yoga workout dus!

Matten zijn in praktisch alle kleuren verkrijgbaar dus daar zit jouw favoriet gegarandeerd tussen.

Tip: bedenk voordat je jouw mat gaat kopen op welke kleuren jij je graag wilt richten. Zo wordt je niet zo snel overvallen door keuzestress tijdens het winkelen!

Welk soort mat past bij mijn yogavorm?

Zoals je wellicht al hebt ontdekt worden yogamatten in diverse soorten en materialen gemaakt. Dat is niet voor niks. Per yogavorm zijn namelijk andere eigenschappen van de mat belangrijk. En bij elke eigenschap hebben bepaalde materialen voor- en nadelen.

We kunnen in principe uitgaan van 3 hoofdvormen van yoga en bijpassende yogamatten:

  • Actieve yoga
  • Rustige yoga
  • Yoga in een warme en vochtige omgeving

Bij actieve yoga neem je in wat hoger tempo verschillende houdingen aan. Hierbij zijn grip en balans erg belangrijk. Een iets dunnere en stroeve mat past hier het beste bij.

Beoefen je een rustige vorm van yoga? Dan blijf je vaak lang in 1 houding en lig je hierbij veel op je matje. Hiervoor is een iets zachter en dikker matje ideaal.

Yoga in een warme omgeving vraagt weer heel andere eigenschappen van een yogamat. Je gaat immers veel zweten, en vocht is funest voor de grip! Gelukkig is hier ook een oplossing voor. Kies voor een matje met een open structuur, zoals bijvoorbeeld een mat van kurk. Deze absorbeert het vocht supergoed waardoor jij je grip behoudt. Voor de hygiëne kan je er ook voor kiezen een speciale yogahanddoek (met antislip nopjes aan de onderkant) te gebruiken. Deze kan je in de wasmachine wassen.

We hopen dat je nu beter weet welke yogamat jij het beste kunt kopen. Veel plezier van je nieuwe mat en Namasté!

Gerelateerde berichten

Afvalcontainer huren voor snelle vuil afvoer

Ah, het huren van een afvalcontainer, een onderwerp waar je misschien niet dagelijks bij stilstaat, maar oh zo belangrijk als je midden in een...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je allemaal kunt verwachten in de wereld van de duurzame energie. Lees snel onze leuke teksten!

Contactgegevens

Via info @ trefcon.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden