Welke soorten tennisbanen zijn er?

Geplaatst op

Tennis kan op verschillende ondergronden gespeeld worden; elk type ondergrond heeft zijn eigen speelstijl en voor- en nadelen. In dit blog vertellen we je alles over de verschillende type ondergronden bij tennis.

Tennisbaan van gras

Een tennisbaan van gras is misschien wel de bekendste variant; zo zijn er diverse grandslamtoernooien, waaronder Wimbledon, waar uitsluitend op een grasveld wordt getennist. Een groot voordeel van een grasbaan is dat de bal niet te hoog opstuit. Een nadeel is echter dat er niet op gespeeld kan worden wanneer het regent of heeft geregend. Ook is een tennisbaan van gras erg onderhoudsgevoelig; ze moeten na één tennisseizoen al vervangen worden.

Tennisbaan van gravel

Tennisbanen van gravel zijn het meest voorkomend in Nederland. De toplaag van de baan bestaat uit een mengsel van verschillende soorten gebroken puin dat is aangewalst. Het is een relatief goedkope tennisbaan en is geliefd onder veel tennissers. Een nadeel is dat een tennisbaan van gravel veel onderhoud nodig heeft en slechts kort te bespelen is (van april tot september).

De French court tennisbaan

De French court tennisbaan is een variant van de gravel tennisbaan. Het grote verschil met de traditionele gravelbaan is dat de French Court tennisbaan het hele jaar bespeelbaar is. De toplaag bevat kunststof vezels, waardoor deze onderhoudsvriendelijker is dan die van de normale tennisbanen van gravel.

Canada Tenn tennisbaan

Canada Tenn is gemaakt van een hard en zeer slijtvast natuurgesteente dat oorspronkelijk in Canada werd gewonnen, maar ook in Europa (bijvoorbeeld Duitsland) voorkomt. Het ruwe basismateriaal wordt zodanig bewerkt dat een samenstelling met verschillende korrelgroottes ontstaat. Met kalk als bindmiddel is dit grijsgroene materiaal goed te gebruiken als toplaag voor tennisbanen. Canada Tenn banen worden eenzijdig onder afschot aangelegd.

Tennisbaan van kunstgras

Tennisbanen van kunstgras is flink in opmars en komt steeds vaker voor in Nederland. Door de bestendigheid tegen vorst en goede waterdoorlatendheid is het mogelijk om bijna het hele jaar op kunstgras te tennissen. Dit type tennisbaan is niet volledig onderhoudsvrij, maar wel onderhoudsvriendelijker dan tennisbanen van echt gras en gravelbanen. Lees verder over soorten tennisbanen op wijnbergen-sportbouw.nl.

Gerelateerde berichten

Afvalcontainer huren voor snelle vuil afvoer

Ah, het huren van een afvalcontainer, een onderwerp waar je misschien niet dagelijks bij stilstaat, maar oh zo belangrijk als je midden in een...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je allemaal kunt verwachten in de wereld van de duurzame energie. Lees snel onze leuke teksten!

Contactgegevens

Via info @ trefcon.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden