Welke baby formula is het beste voor mijn kind?

Geplaatst op

Je wordt er mee overspoelt: verschillende merken babyvoeding van verschillende formules. Fabrikanten onderscheiden zich door uitgebreid onderzoek te doen naar de behoeften van de baby om zo het beste voor jouw baby te kunnen geven. Inmiddels ben je hierdoor wel het einde zoek, maar wij helpen je graag op gang om de juiste keuze te maken.

Hieronder hebben we een overzicht van de drie meest voorkomende types babyvoeding:

Baby formula van op basis van met en extra ijzer

De meeste formule voor flesvoeding worden gemaakt met koemelk die is aangepast voor baby’s. Eiwitten worden veranderd om licht verteerbaar te zijn, melksuiker (of lactose) wordt toegevoegd om meer op moedermelk te lijken, en plantaardige olie wordt vervangen door botervet. De meeste fabrikanten voegen extra ijzer toe aan de formule toe: die helpt baby’s sterk te worden en het draagt bij aan de ontwikkeling en groei.

Baby formula gemaakt van soja

Een baby formula op basis van soja is niet voor iedereen geschikt, omdat er bij baby’s nog lastig te constateren is of er allergische reacties zijn. Toch wordt juist deze formule vaak als alternatief gekozen bij melkallergieën bij baby’s: bijvoorbeeld als deze intolerant zijn voor galactose. De baby formula wordt geproduceerd van soja en gecombineerd met toegevoegde voedingsstoffen zoals mineralen en vitaminen.

Biologische baby formula

Deze zijn afkomstig van melkproducten die worden geproduceerd zonder het gebruik van pesticiden, herbiciden, antibiotica of groeihormonen, en worden om die reden door sommige artsen als gezonder beschouwd. Een biologische baby formula wordt steeds populairder doordat deze gebruik maken van duurzaam gewonnen DHA. De biologische flesvoeding wordt gewonnen bij koeien die het grootste gedeelte van het jaar gewoon buiten aan het grazen zijn (biologisch). Een voorbeeld hiervan is Neolac van baby formula manufacturer Ausnutria.

Er zijn dus talloze mogelijkheden om de ideale flesvoeding voor jouw baby te zoeken. Kom je er niet uit? Wij raden je aan om in gesprek te gaan met een kinderarts om er zeker van te zijn dat je de juiste keuze maakt.

Gerelateerde berichten

Afvalcontainer huren voor snelle vuil afvoer

Ah, het huren van een afvalcontainer, een onderwerp waar je misschien niet dagelijks bij stilstaat, maar oh zo belangrijk als je midden in een...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je allemaal kunt verwachten in de wereld van de duurzame energie. Lees snel onze leuke teksten!

Contactgegevens

Via info @ trefcon.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden