Wat zijn maaltijdvervangers en wanneer is het goed om deze te gebruiken

Geplaatst op

Maaltijdvervangers zijn erg populair onder sporters en mensen die op dieet zijn. Deze repen of proteïne shakes zorgen ervoor dat je vol zit en bevat minder calorieën vergeleken met een normale avondmaaltijd. Daarnaast bevatten de maaltijdvervangers ook veel vitaminen, mineralen in eiwitten. Hoe moet je deze maaltijdvervangers nou eigenlijk gebruiken? En wat moet je weten over maaltijdvervangers?

Kan je echt een maaltijd vervangen?

Wanneer je een vitamineshake of maaltijd reep eet bezit deze alle voedingsstoffen die je nodig hebt zoals eiwitten, vetten, vitamines, mineralen en koolhydraten. Toch weten we zeker dat deze repen niet zo gezond zijn als echt groente of fruit. Dit omdat sommige stoffen die fruit en groente gezond maken misschien nog niet zijn ontdekt weten we niet of deze maaltijdvervangers dezelfde gunstige effecten leveren als vers groente en fruit. Het is daarom niet erg om maaltijden te vervangen door middel van shakes en repen, wanneer je dit op langer termijn is de kans toch wel aanwezig dat je belangrijke stoffen mist. 

Wanneer je ervoor kiest om een shake te drinken als maaltijdvervanger heb je vaak minder belasting op je gebit door een neutrale pH-waarde. Je gaat echter wel het gevoel van kauwen missen en hier op een gegeven moment een behoefte voor krijgen. Door deze maaltijdvervangers kan je echter wel minder ontlasting krijgen en dit kan als prettig of onprettig worden beschouwd. De shakes en repen zijn effectief om mee af te vallen als je dit combineert met goed sporten. Het is een veilige manier om snel en effectief gewicht te verliezen.

Wanneer maaltijdvervangers gebruiken

Veel mensen hebben er last mee om brood of iets vast als ontbijt naar binnen te werken. Het is een belangrijke maaltijd en je krijgt er veel voedingsstoffen van binnen. Wanneer je een shake of maaltijdreep als ontbijt neemt kan dit zeker een goede invloed hebben, maar als je echt zeker wilt zijn dat je de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt is het verstandig om iets volkoren en een stuk fruit bij je ontbijt shake te nemen. Zo weet je zeker dat je niet bepaalde voedingsstoffen misloopt!Maaltijdvervangers zijn ook zeer goed te gebruiken wanneer je buiten sporten aan het doen bent. Denk bijvoorbeeld aan wanneer je gaat trailrunnen. Het kan dan handig zijn om een shake mee te nemen, omdat die gemakkelijk van tevoren is te maken, mee is te nemen en onderweg gedronken kan worden. Tijdens het trailrunnen kun je veel meer handige spullen meenemen die onderweg van pas kunnen komen. Als deze spullen voor het hardlopen vind je bij mudsweattrailsstore.com. Naast trailrunning kan je deze ook goed gebruiken voor wielrennen, mountainbiken of andere sporten die je buiten doet.

Gerelateerde berichten

Afvalcontainer huren voor snelle vuil afvoer

Ah, het huren van een afvalcontainer, een onderwerp waar je misschien niet dagelijks bij stilstaat, maar oh zo belangrijk als je midden in een...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je allemaal kunt verwachten in de wereld van de duurzame energie. Lees snel onze leuke teksten!

Contactgegevens

Via info @ trefcon.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden