Wat zijn foam rollers en wat kan je er mee?

Geplaatst op

Ben jij iemand die vaak hinder ondervindt van spanning en stijfheid in de spieren? In dat geval kan gebruikmaken van zogenaamde foam rollers je helpen om deze problemen aan te pakken. Door gebruik te maken van een dergelijke roller wordt er namelijk druk uitgeoefend op de zogenaamde triggerpoints in het lichaam. Daarnaast wordt er een gelijkaardige druk veroorzaakt op de verklevingen die zich in de spieren bevinden. Dit zorgt ervoor dat de spieren een stuk losser zullen komen te zitten waardoor je kan rekenen op een aangenaam en eigenlijk haast bevrijdend gevoel. Ben jij een fervente sporter of ben je bijvoorbeeld een fysiotherapeut? In beide gevallen kan het meer dan de moeite waard zijn om kennis te maken met de interessante voordelen die zijn verbonden aan het gebruik van foam rollers.

               Alle voordelen van foam rollers op een rijtje

Er kan worden vastgesteld dat heel wat mensen tegenwoordig met plezier gebruik gaan maken van zo’n roller. Dit geldt bijvoorbeeld voor sporters die er net een intensieve training op hebben zitten. Hetzelfde kan echter ook gezegd worden van fysiotherapeuten die ze gebruiken als extra hulpmiddel bij revalidatie-oefeningen. Foam rollers kunnen in de praktijk in ieder geval zowel voor trainingsdoeleinden worden gebruikt als voor warming-ups als voor cooling-downs. Dit maakt ze tot ongelofelijk veelzijdig inzetbare hulpmiddelen die meer dan de moeite waard zijn om te kopen. Alle concrete voordelen waar je bij het gebruik van rollers op kan rekenen zijn:

  • Ze zorgen voor een verbetering van de doorbloeding;
  • Zogenaamde triggerpoints kunnen worden verwijderd;
  • De flexibiliteit wordt verbeterd;
  • Spierpijn kan aanzienlijk worden gereduceerd;
  • Ze kunnen helpen om blessures te voorkomen;

De hierboven aangehaalde voordelen zorgen ervoor dat heel wat mensen overtuigd zijn van het kopen van deze foam rollers. Geldt dat eveneens voor jou? In dat geval kan je daarvoor kijken in de richting van verschillende merken. Het gaat hierbij concreet om namen zoals bijvoorbeeld TriggerPoint, The Stick, SKLZ en Blackroll. Uiteraard zijn er ook nog andere merken op de markt terug te vinden die een foam roller in hun assortiment hebben opgenomen, maar dit zijn wellicht de bekendste en tevens ook de belangrijkste.

               Wanneer een foam roller gebruiken?

Heb je ervoor gekozen om een foam roller in huis te halen? Dan zal je, je wellicht nog de vraag stellen hoeveel keer je deze nu precies moet gebruiken. Het antwoord op deze vraag is volledig afhankelijk van de reden waarom de foam roller wordt gebruikt. Bovendien spreekt het voor zich dat het gebruik van rollers eveneens afhankelijk is van de hoeveelheid lichaamsbeweging die je doet en de klachten die je daarbij ervaart. Het wordt in de praktijk sterk aangeraden om de frequentie van het gebruik van de foam roller niet zelf te bepalen. Het beste wat je kan doen is dit dan ook even bespreken met je fysiotherapeut. Alleen op deze manier zal je op optimale wijze gebruik kunnen maken van dit handige hulpmiddel en voorkom je tegelijkertijd foutief gebruik van de massage rollers.

Yoga-Pilatesshop biedt kwalitatief goed materiaal, voor zowel het geven als het volgen van gevarieerde lessen

 

Gerelateerde berichten

Afvalcontainer huren voor snelle vuil afvoer

Ah, het huren van een afvalcontainer, een onderwerp waar je misschien niet dagelijks bij stilstaat, maar oh zo belangrijk als je midden in een...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je allemaal kunt verwachten in de wereld van de duurzame energie. Lees snel onze leuke teksten!

Contactgegevens

Via info @ trefcon.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden