Wat zijn de gezondheidsvoordelen van tafeltennis?

Geplaatst op

Tafeltennis is naast een prima tijdverdrijf of hobby, ook nog eens goed voor je gezondheid. Tafeltennis stimuleert je lichaam en zorgt bovendien voor sociale interactie.

Wat bij tafeltennis ook meespeelt ten opzichte van andere sporten is het feit dat het risico op blessures bij pingpong vrij laag is.

We zetten hierbij een paar gezondheidsvoordelen voor je op een rij:

  • Het zorgt voor een verbetering van de oog-hand coördinatie. Een wedstrijdje tafeltennis stimuleert alertheid en concentratie en bovendien zorgt het voor een mentale scherpte.
  • Het zorgt voor een verbetering van reflexen. Door de snelheid en de beperkte bewegingsradius aan de tafeltennistafel worden de grote en fijne spierbewegingen verbeterd.
  • Tafeltennis is ongevaarlijk voor allerlei gewrichten. Pingpong is bovendien een goede keuze voor mensen die hersteld zijn van kniechirurgie of last hebben gehad van rugklachten. Bovendien is het wat prettiger voor de enkels dan vele andere sporten.
  • Met pingpong verbrandt je veel calorieën. Geen zin om naar een sportschool te gaan, maar toch voldoende vet verbranden? Ga tafeltennissen.
  • Tafeltennis is een sociale sport en is goed voor je mentale gezondheid. Laat het scherm van je mobiele telefoon even met rust en kom echt in contact met andere mensen.
  • Hersenen worden scherp gehouden door pingpong. Vele wetenschappers onderkennen dit en ook de hersenstichting onderschrijft dit. Ook Erik Scherder, de Nederlandse hoogleraar neuropsychologie, die verbonden is aan de Vrije Universiteit in Amsterdam pleit voor tafeltennis ter bevordering van de hersenen.
  • Pingpong wordt gebruikt tegen alzheimer. Pingpong activeert tegelijkertijd meerdere gebieden van de hersenen, waardoor spelers de algehele staat van bewustzijn kunnen stimuleren.
  • Tafeltennis verbetert bovendien je evenwicht. Om te tafeltennissen is in evenwicht blijven plus vlot van richting veranderen essentieel. Hoe meer je speelt, hoe beter je gevoel voor evenwicht wordt.

Enthousiast geworden over tafeltennis, dan kun je alvast een tafeltennisbatje uitzoeken.

Gerelateerde berichten

Afvalcontainer huren voor snelle vuil afvoer

Ah, het huren van een afvalcontainer, een onderwerp waar je misschien niet dagelijks bij stilstaat, maar oh zo belangrijk als je midden in een...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je allemaal kunt verwachten in de wereld van de duurzame energie. Lees snel onze leuke teksten!

Contactgegevens

Via info @ trefcon.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden