Wat zijn de effecten van crossfit?

Geplaatst op

Crossfit is al sinds enige jaren aan een indrukwekkende opmars bezig binnen de wereld van de fitness. Dat hoeft op zich ook niet echt te verbazen. Het is een zeer sociale vorm van sporten, zeer divers en in principe ook functioneel. Maar is het ook echt effectief? Wat mag je eigenlijk verwachten als resultaat als je bijvoorbeeld aan crossfit in Roosendaal doet?

Het verleggen van grenzen

Als je één ding absoluut kunt zeggen over crossfit is dat het hard gaat. Het zijn trainingen op een heel hoge intensiteit die snel progressief zwaarder worden. Dat betekent ook dat het heel belangrijk is om alle oefeningen op een technisch juiste manier uit te voeren. Doe je dit niet dan vraag je om blessures. Een duidelijk effect van deze mix van diverse oefeningen en sporten is het verleggen van jouw grenzen. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Je leert dat je meer kunt dan je eigenlijk dacht en stevig doorbijten als het even zwaar is.

Jouw lichaam verandert

Sporten doe je om gezond te leven, af te vallen of om fitter te worden. Crossfit kan daar vast en zeker mee helpen. Zo is de verandering van jouw lichaam al na enkele weken duidelijk. Een leniger, atletischer en sterker lichaam staat voor je in de spiegel terug te kijken. Zo is uit onderzoek duidelijk gebleken dat het lichaamsgewicht daalt, maar het vetpercentage nog een pak harder daalt tijdens intensieve trainingsperiodes.

Voldoende eten

Een leuk effect van hard trainen bij de crossfit? Dat is dat je energieverbruik de hoogte in schiet en je dan ook meer moet opnemen om gezond te blijven. Kortweg gezegd kan je en moet je zelfs meer eten voor dezelfde trainingsduur.

Meer tijd beschikbaar

Iets wat je heel snel leert als je crossfit doet: spierpijn is hoort erbij. Dat is op het moment zelf misschien niet al te leuk, maar heeft ook zo zijn positieve kanten. Net doordat je zo intensief en hard traint tijdens een work-out hoef je er minder tijd in te steken dan in een gewoon trainingsprogramma op de sportschool. Minder dagen sporten en minder lang trainen voor hetzelfde effect!

Je krijgt meer vrienden

Een laatste effect dat je niet mag onderschatten? Crossfit is een sociale sport en dat betekent ook dat je snel nieuwe vrienden maakt. Wie kan er nu niet meer vrienden gebruiken in dit leven?

Gerelateerde berichten

Afvalcontainer huren voor snelle vuil afvoer

Ah, het huren van een afvalcontainer, een onderwerp waar je misschien niet dagelijks bij stilstaat, maar oh zo belangrijk als je midden in een...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je allemaal kunt verwachten in de wereld van de duurzame energie. Lees snel onze leuke teksten!

Contactgegevens

Via info @ trefcon.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden