Wat is een sinaasappelhuid?

Geplaatst op

Op het internet heb je vast wel eens de term sinaasappelhuid voorbij zien komen? Wat houdt dat nou eigenlijk in? In feite is sinaasappelhuid een benaming voor de aandoeding Cellulite.

Met name vrouwen hebben last van cellulite. Deze aandoening is voornamelijk zichtbaar op de heupen, bij de dijbenen en op de billen. Je kan deze aandoening onder andere herkennen aan de volgende symptonen:

  • Koude plekken op het lichaam;
  • Zichtbare vetophopingen;
  • Hobbelige huid.

De benaming ‘sinaasappelhuid’ heeft met name betrekking op het onderste symptoom; een hobbelige huid.

Bij een hobbelige huid komen er allerlei putjes in de huid. Dankzij deze putjes gaat de huid er een beetje uit zien als de schil van een sinaasappel. Daar komt ook de benaming sinaasappelhuid uit voort.

Oorzaak van een sinaasappelhuid

Als je een sinaasappelhuid hebt, kan dat meerdere oorzaken hebben. Allereerst komt deze aandoening vooral voor bij vrouwen. Dat heeft te maken met de samenstelling van het bindweefsel. Bij vrouwen is deze samenstelling anders dan bij mannen. Bij vrouwen is deze samenstelling echter een stuk kwetsbaarder; daardoor komt de sinaasappelhuid veel vaker voor bij vrouwen.

De sinaasappelhuid wordt veroorzaakt door vetophopingen die uiteindelijk voor een verstoring van het bindweefsel zorgen. Dit bindweefsel bevindt zich onder huid. Onder andere de volgende oorzaken kunnen een rol spelen:

  • Erfelijkheid;
  • De dikte van de huid;
  • Hoeveelheid lichaamsvet;
  • De verdeling van het lichaamsvet.

De sinaasappelhuid zal voornamelijk zichtbaar zijn op de dijen, billen, heupen en dijbenen. Dat komt doordat deze gebieden erg gevoelig zijn voor vetophopingen. Door die vetophopingen ontstaan er putjes in de huid; de zogeheten sinaasappelhuid.

Het behandelen van een sinaasappelhuid is alles behalve makkelijk. Het zal een langdurig traject worden met eventueel een bindweefselmassage of door gebruik te maken van cellulite cups.

Gerelateerde berichten

Afvalcontainer huren voor snelle vuil afvoer

Ah, het huren van een afvalcontainer, een onderwerp waar je misschien niet dagelijks bij stilstaat, maar oh zo belangrijk als je midden in een...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je allemaal kunt verwachten in de wereld van de duurzame energie. Lees snel onze leuke teksten!

Contactgegevens

Via info @ trefcon.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden