Waarom jij biologisch zou moeten eten

Geplaatst op

Biologisch eten is de laatste tijd erg populair geworden. In de supermarkt vind je veel verschillende groenten, fruit en vlees met het Europese biologische keurmerk erop. Deze producten worden op een natuurlijke wijze bewerkt en de dieren worden goed verzorgd. Maar waarom eten we eigenlijk biologisch? Is dit echt beter voor onze gezondheid of is dit een fabel? Wij geven je in dit artikel een paar redenen waarom jij biologisch zou moeten eten.

Geen schadelijke bestrijdingsmiddelen

Je hebt er vast wel eens van gehoord; bestrijdingsmiddelen. Deze middelen worden vaak tijdens de teelt gebruikt om te zorgen voor een hogere productie en een lagere kans op ziektes en beesten. Maar deze chemische stoffen gaan vervolgens in de hele plant zitten en deze krijg je er ook niet meer uit. Bij de teelt van biologische producten worden geen schadelijke bestrijdingsmiddelen gebruikt. Zij maken alleen gebruik van natuurlijke bestrijdingsmethoden. Er worden bijvoorbeeld bepaalde insecten ingezet tegen ongewenste ziekten.

Meer voedingsstoffen

Biologische producten bevatten ook nog eens meer voedingsstoffen dan niet-biologische producten. Biologische voeding bevat namelijk meer vitamines en mineralen. Ook zitten er geen kleur-geur en smaakstoffen in de biologische producten. Er worden slecht enkele stoffen toegevoegd, maar deze zijn van natuurlijke oorsprong. Doordat de biologische producten niet bespoten worden met chemische bestrijdingsmiddelen, krijg je geen gifstoffen binnen. De gifstoffen die je binnenkrijgt bij niet-biologische producten kunnen erg schadelijk zijn voor je gezondheid, je kunt hier erg ziek van worden.

 

Betere kwaliteit en smaak

Biologische voeding is niet alleen goed voor je gezondheid, het is ook nog eens heel erg lekker. De smaak van biologisch fruit en groente is vaak beter dan de smaak van niet-biologische producten. Dit heeft te maken met stikstof. In een biologische bodem komt het stikstof langzaam vrij, waardoor de planten op een rustig tempo kunnen groeien. Een bodem die regelmatig wordt bespoten met bestrijdingsmiddelen bevat veel meer stikstof, hierdoor groeien de fruit en groenten veel sneller. De planten hebben veel minder tijd om nutriënten te ontwikkelen, dit zorgt voor een minder intense smaak.

Gerelateerde berichten

Afvalcontainer huren voor snelle vuil afvoer

Ah, het huren van een afvalcontainer, een onderwerp waar je misschien niet dagelijks bij stilstaat, maar oh zo belangrijk als je midden in een...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je allemaal kunt verwachten in de wereld van de duurzame energie. Lees snel onze leuke teksten!

Contactgegevens

Via info @ trefcon.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden