Waarom een uitwisseling naar Amerika goed op je cv staat

Geplaatst op

Een tussenjaar is niet alleen maar leuk, het is ook een investering in je toekomst. Dat is nou net één van de voordelen van een uitwisseling naar Amerika. Ga op ontdekkingsreis en leer hoe een exchange year in Amerika in de toekomst punten scoort bij werkgevers!

Bijzondere vakken

Op een Amerikaanse highschool krijg je andere vakken dan bij ons Nederland. Elke school heeft zijn eigen lesprogramma’s en sommige scholen krijgen extra subsidie door meer aandacht te besteden aan bepaalde vakgebieden, zoals kunst of wetenschap. Daarnaast biedt een highschool in Amerika via Travel Active je de kans om je te verdiepen in naschoolse activiteiten, zoals sport, fotografie en theater. Zet de bijzondere vakken en de activiteiten die je hebt gedaan zeker op je cv, want zo spring jij er torenhoog bovenuit bij je sollicitaties. 

Levenservaring

Door een jaar naar het buitenland te gaan, doe je een hoop levenservaring op. Je leert hoe andere culturen in elkaar zitten en je wordt sneller zelfstandig, omdat je grotendeels op jezelf aangewezen bent. Je bent in een vreemd land, waar je niemand kent en dat komt met de nodige sociale uitdagingen. Dat is een goede voorbereiding voor het leven na je tussenjaar, of je nu gaat studeren of direct wilt gaan werken; jouw levenservaring in Amerika zorgt ervoor dat je een wijsheid hebt vergaard die leeftijdsgenoten niet hebben.

Unieke vaardigheden

Doordat je een jaar in Amerika naar school bent gegaan, heb je niet alleen kennis opgedaan en vakken gevolgd die je hier niet zou krijgen, maar ben je ook een stapje verder in het ontwikkelen van je vaardigheden. Wat dacht je bijvoorbeeld van je talenkennis? Na jouw tussenjaar in Amerika spreek jij vloeiend Engels! Ook laat je zien dat je zelfstandig, sociaal en flexibel bent en dat je durft te ondernemen; dat staat pas mooi op je cv!

Gerelateerde berichten

Afvalcontainer huren voor snelle vuil afvoer

Ah, het huren van een afvalcontainer, een onderwerp waar je misschien niet dagelijks bij stilstaat, maar oh zo belangrijk als je midden in een...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je allemaal kunt verwachten in de wereld van de duurzame energie. Lees snel onze leuke teksten!

Contactgegevens

Via info @ trefcon.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden