Waar te beginnen met het verduurzamen van jouw bedrijf?

Geplaatst op

Vandaag de dag richten steeds meer bedrijven zich op het verduurzamen van hun bedrijfsprocessen. Dit is niet zo vreemd aangezien we al enkele jaren te maken hebben met een klimaatcrisis. Waar we inmiddels niet meer omheen kunnen. De afgelopen decennia is er ontzettend veel CO2-uitstoot geweest, waardoor onze aarde steeds sneller opwarmt. Om te voorkomen dat verschillende flora en fauna verloren gaan is het belangrijker dan ooit tevoren om de klimaatcrisis een halt toe te roepen. Veel bedrijven dragen tegenwoordig hun steentje bij door veel duurzame alternatieven te bieden binnen de organisatie. Maar wat kan je nou allemaal doen om jouw bedrijf te verduurzamen? Lees snel verder en krijg handige tips waarmee je uit de voeten kan!

1. Alle neuzen dezelfde kant op

Allereerst is het goed om al jouw medewerkers binnen het bedrijf op de hoogte te stellen van jouw wens om te verduurzamen. Dit is belangrijk om niet alleen begrip te krijgen van jouw medewerkers, maar ook alle neuzen dezelfde kant op te draaien. Om dit te realiseren is het verstandig om de veranderingen binnen het bedrijf bekend te maken bij een vergadering. Hier zijn alle werknemers bij aanwezig zodat iedereen direct tegelijk op de hoogte is. Na jouw verhaal is het mogelijk om alle medewerkers tips te geven over hoe zij het verschil kunnen maken.

2. Onnodig veel printjes en koffiebekers

Het is inmiddels algemeen bekend dat alle kleine beetjes helpen aan het terugdringen van de klimaatcrisis. Hierdoor is het belangrijk dat iedereen in jouw bedrijf hieraan meedoet. Hier kan je voor zorgen door al jouw medewerkers bewust te maken van hun verspilling. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het laten zien van het aantal onnodig geprinte papier of het aantal weggegooide kartonnen koffiebekers. Stimuleer jouw medewerkers dan ook om de gehele dag een herbruikbare mok te gebruiken.

3. Duurzaam vervoer naar werk

Komen jouw medewerkers iedere dag opnieuw met de auto naar het werk? Kies er dan eens voor om het fietsen aan te moedigen. Dit kan je doen door iedere werknemer een fiets te geven of juist te belonen wanneer zij op de fiets komen. Het is al jaren bekend dat fietsende werknemers niet alleen beter zijn voor het milieu, maar ook nog eens gezonder zijn. Om dit een extra boost te geven kan je er zelfs voor kiezen om afscheid te nemen van de milieuonvriendelijke leaseauto’s.

Hebben sommige werknemers toch een auto nodig om op werk te komen? Geef hen dan eens een schitterende Skoda Enyaq of een Volkswagen ID 3. Deze elektrische auto’s zijn tegenwoordig gemakkelijk zakelijk te leasen en dragen ook nog eens bij aan een duurzame uitstraling van jouw bedrijf. Probeer dus vooral jouw medewerkers over te halen, want in je eentje zal je het verschil zeker niet maken. Alle kleine beetjes dragen bij aan een betere wereld!

Gerelateerde berichten

Afvalcontainer huren voor snelle vuil afvoer

Ah, het huren van een afvalcontainer, een onderwerp waar je misschien niet dagelijks bij stilstaat, maar oh zo belangrijk als je midden in een...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je allemaal kunt verwachten in de wereld van de duurzame energie. Lees snel onze leuke teksten!

Contactgegevens

Via info @ trefcon.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden