Waar let je op bij het kopen van een sportbeha?

Geplaatst op

Klein, groot, hangend, zacht of hard en rond. Borsten zijn er in alle soorten en maten wat het soms lastig kan maken om een geschikte beha te vinden, zeker wanneer het gaat om een sportbeha (bh). Maar waar let je nou precies op bij het kopen van een goede sport bh? Aangezien wij zelf regelmatig met deze vraag worstelen besloten we er een artikel aan toe te wijden. Na het lezen van dit artikel ben je in staat om een passend exemplaar te vinden voor je boobs, waar je veel comfortabele sporturen mee gaat beleven.

Cupmaten

Net als bij de normale bh’s kies je uit verschillende maten. Prima, dat blijft dus gewoon hetzelfde. Wat belangrijker is het materiaal waar het stof rondom je borsten van gemaakt is. Heb je bijvoorbeeld grote borsten dan kies je voor ingekapselde beha’s, gemaakt van niet-elastisch materiaal. Heb je bijvoorbeeld minder grote borsten, dan kies je voor sport tops die dus geen cups hebben. De sport tops zijn echter weer minder geschikt voor vrouwen met minder grote borsten. Maar hoe zit het met de schouderbladen. Waar let je op? 

Schouderbanden sport bh

Kies je voor bredere schouderbladen dan mag je rekenen op een betere ondersteuning. In dit geval is het slim om als vrouw met grote borsten te kiezen voor schouderbladen met brede banden. Daarbij is het wel belangrijk dat je de banden kunt verstellen; het ene lijf is het andere niet namelijk. Ook zijn gekruiste banden fijn, en bovendien ziet het er leuk uit. Kies je voor dunnere bandjes dan heb je minder steun. Iets om rekening mee te houden dus. 

Hoe zit het met de vochtregulering?

Bij een sportbh – aangezien je gaat zweten – is het belangrijk dat zweet afgevoerd wordt en niet door het materiaal vastgehouden wordt. Wanneer het zweet wel vastgehouden wordt kun je rekenen op schuurplekken. De meeste vrouwen zullen wel gemerkt hebben dat de tepels goed zichtbaar worden na het sporten. Gelukkig zijn er stevige bh’s waarbij dit niet het geval is of kun je gebruik maken van speciale beha’s met pads, waarbij je de tepels sowieso niet kunt zien.

We raden je aan om sportbeha’s van goede kwaliteit te kopen. Deze zijn doorgaans iets duurder, maar het grote voordeel hiervan is dat ze een lange tijd meegaan. Bovendien blijven ze in goede conditie, waardoor ze altijd comfortabel blijven zitten. Bij goedkopere bh’s kan dit in de toekomst nog wel eens problemen opleveren.

Gerelateerde berichten

Afvalcontainer huren voor snelle vuil afvoer

Ah, het huren van een afvalcontainer, een onderwerp waar je misschien niet dagelijks bij stilstaat, maar oh zo belangrijk als je midden in een...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je allemaal kunt verwachten in de wereld van de duurzame energie. Lees snel onze leuke teksten!

Contactgegevens

Via info @ trefcon.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden