Bedrijfsnaam

Fitness: snel fit en gezond worden

Krachttraining of fitnessen is een goede manier om af te vallen of op hetzelfde gewicht te blijven. Door regelmatig je spieren te trainen zal de spiermassa toenemen, waardoor je stofwisseling een grote boost krijgt. Door regelmatig te fitnessen ga je merk dat de spiermassa gaat toenemen. Hoe meer spiermassa je hebt, des te meer energie er nodig is om het lichaam te laten werken. Je verbruikt dus meer energie, zelfs wanneer je niet actief aan het sporten bent. Indien je niet meer energie opneemt door bijvoorbeeld te eten, kan je sneller afvallen dan wanneer je weinig spiermassa hebt. Door het fitnessen zelf zal je niet snel afvallen. Je zet namelijk vet om in spieren, waardoor het gewicht gelijk blijft of zelfs toeneemt. Het voordeel hiervan is dat je er gespierder uit gaat zien.

Vaak worden de benen vergeten tijdens de fitness training, terwijl de beenspieren de grootste spiergroepen zijn in je lichaam. Dit betekent dus dat ze veel energie gebruiken en dus belangrijk zijn om mee te nemen met de training.  Vergeet dit dus niet.

fit worden met fitness

Fitness voor kinderen

Vaak wordt er gedacht dat fitness alleen geschikt is voor volwassenen. Er zijn echter ook fitnessprogramma’s speciaal ontwikkeld voor peuters, kleuters en kinderen. Een goed voorbeeld hiervan is The Little Gym in Amsterdam.  Ze bieden turnlessen, gymlessen en fitnesslessen aan voor kinderen vanaf 4 maanden tot 12 jaar.

Opleiding tot fitnesstrainer

Heb je zelf al veel ervaring met fitness en lijkt het je leuk om deze kennis over te dragen naar andere fitnessers? Bij Start 2 Move kun je opgeleid worden tot fitnesstrainer A en/of fitnesstrainer B. Tijdens deze cursussen wordt je opgeleid tot Personal Trainer en leer je klanten individueel te begeleiden richting hun doelstellingen.

Spierpijn

Heb je vaak last van spierpijn en hindert je dit bij de uitvoering van je werk? Vraag je werkgever om bedrijfsmassages te overwegen! Partijen als Massageprofs bieden bijvoorbeeld stoelmassages aan. Bekijk de tarieven op de website. Je kunt eventueel ook terecht bij Fysiomasters.nl

Meer interessant nieuws lezen over sporten? Lees dan het blog van Sport en Leven.

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2022 Alle rechten voorbehouden