Pijn door knieartrose verminderen met een kniebrace

Geplaatst op

Kniepijn door artrose is een vervelende klacht die door veel mensen wordt ervaren. Er zijn genoeg dingen te doen tegen dit fenomeen. Zo kun je bijvoorbeeld door een simpele brace al veel klachten verminderen.

Lijden uw kniegewrichten aan pijn door artrose?

Artritis in de knie (ook wel artrose in de knie genoemd) veroorzaakt gewrichtspijn, stijve knieholte, bewegingsrestricties en een krakend geluid. Knieartrose kunnen een pijnlijke gezwollen knie en een verminderde functie veroorzaken. De verschijnselen van knieartrose kunnen de dagelijkse activiteiten, zoals fietsen, wandelen en sporten, ernstig beïnvloeden. Op termijn kan knieartrose zo ver gaan dat een knieprotheseoperatie de enige optie is.

Hoe kunt u knieartrose onder controle houden?

De symptomen van artrose hoeven uw levensstijl niet in gevaar te brengen. Er is te allen tijde iets dat gedaan kan worden tegen artritis. Met een doordachte benadering en gecontroleerde medische zorg is het voor u mogelijk om uw kniegewrichtspijn te beheersen en een actief, gezond leven te leiden. Verbeterde ondersteuning van het kniegewricht kan de symptomen van artritis verlichten.

Wat kunt u doen tegen kniepijn?

Actief & gezond houden

Volg de adviezen van uw arts of fysiotherapeut. Een gezonde voedingswijze kan gewichtsgroei voorkomen en de ontsteking van het aangetaste gewricht verminderen. Regelmatige lichaamsbeweging zonder gewicht, zoals fietsen of hardlopen, kan helpen om de kracht en het uithoudingsvermogen van de spieren en het bewegingsbereik te behouden.

Draag een kniebrace

In meer gevorderde gevallen van knieartrose kan een kniebrace geschikter zijn. Kniebraces zorgen voor meer fysieke beperking rond het kniegewricht en helpen bij het herstellen van de stabiliteit van de knie. De meeste particuliere zorgverzekeraars bieden dekking voor artritis kniebraces. Neem altijd wel even contact op met je zorgverzekering om dit te verifiëren.

Resultaten van het dragen van een kniebrace

Een kniebrace kan enige stabiliteit bieden en uw vertrouwen in uw knie vergroten. Als gevolg hiervan zult u uw knie minder belasten en voorkomen dat u er gewicht op legt. Wanneer kraakbeenzwakte pijn veroorzaakt, kan een kniebrace met een uitsparing voor de knieschijf helpen om het bot op zijn plaats te houden en de artrosepijn te verlichten. Het moet je in de gelegenheid stellen op een comfortabelere manier oefeningen te doen om de quadriceps te versterken.

Gerelateerde berichten

Afvalcontainer huren voor snelle vuil afvoer

Ah, het huren van een afvalcontainer, een onderwerp waar je misschien niet dagelijks bij stilstaat, maar oh zo belangrijk als je midden in een...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je allemaal kunt verwachten in de wereld van de duurzame energie. Lees snel onze leuke teksten!

Contactgegevens

Via info @ trefcon.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden