Met deze tips blijf je samen met je hond fit!

Geplaatst op

Met behulp van royal canin hondenvoer blijft je trouwe viervoeter fit, maar er zijn nog veel andere manieren om samen gezond en fit te blijven. Niet alleen het voer hoeft hiervoor uit te maken aangezien er meer aspecten meewegen dan welk voer een hond krijgt. Sommige mensen hebben namelijk ook een lager budget en als de enige manier om je hond fit te houden zijn veel geld zou kosten zou dat wel erg zuur zijn voor deze mensen aangezien ze dan niet goed voor hun hond zouden kunnen zorgen. Naast het voer is beweging voor de hond en de eigenaar ook heel belangrijk. Een hond moet natuurlijk meerdere malen per dag worden uitgelaten, maar als de eigenaar de hond fit wil houden laat hij het huisdier niet alleen uit om het de behoefte te laten doen, maar nemen ze samen een grote wandeling. 

Tips voor wandelingen met je hond

Grote wandelingen maken samen is dus erg belangrijk. Tijdens deze wandelingen kunnen er ook veel spelletjes worden gedaan, als verstoppertje en gooien met een bal en ga zo maar door om de hond lekker actief te houden en een goede tijd te geven. Door veel beweging blijf jij zelf fit en je hond ook, je kan zelfs samen conditie opbouwen door regelmatig ver te gaan lopen of te trainen samen met je hond. Samen hardlopen kan namelijk ook, en met sommige honden kan je fietsen terwijl ze met je mee rennen. Op die manier worden jullie beide fit en gezond wat ook de levensverwachting van beide kan verlengen en fit zijn en beweging maakt mensen en dieren over het algemeen ook veel gelukkiger. Uiteindelijk is het geluk van je hond waar het om gaat en wil je dat hij of zij een lang en blij leven heeft, anders kan je beter geen hond nemen. Het dier goed behandelen is dan ook echt cruciaal, maar soms is dat al een beetje verwaarloosd en is de hond lui en te dik geworden. Dan moet daar ook iets aan worden gedaan. 

Je hond opnieuw fit krijgen

Om je hond weer fit te krijgen kan je goed beginnen met dieetvoer hond geven. Op deze manier kan de hond qua eten in ieder geval afvallen en weer op een goed gewicht komen. Daarnaast is het geven van extra beweging en training heel belangrijk aangezien je het met eten niet red. Als je hond gewend is aan alleen maar een klein rondje om het blok om hem of haar zijn behoefte te laten doen moet daar dus ook verandering in komen. Dit gebeurd echter niet zo snel en moet ook langzaam worden opgebouwd aangezien de hond waarschijnlijk ook weinig tot geen conditie heeft en dan niet opeens zomaar alles aankan. Om te beginnen kan je in huis al kleine spelletjes gaan doen met je hond, zorgen dat de hond echt alleen maar gezond eet en zeker niet te veel en de hond ook beter gaan trainen in het gedrag. Zo kan je je hond met bepaalde prikkels actiever maken en zorgen dat hij niet alleen ligt te slapen. Daarnaast is vaker uitlaten en steeds een wat groter rondje maken samen een goede optie. Zo wordt de hond langzaam weer gezond en fit, en als je slim bent doe je zelf ook mee in de gezonde leefstijl en vang je twee vliegen in één klap.

Gerelateerde berichten

Afvalcontainer huren voor snelle vuil afvoer

Ah, het huren van een afvalcontainer, een onderwerp waar je misschien niet dagelijks bij stilstaat, maar oh zo belangrijk als je midden in een...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je allemaal kunt verwachten in de wereld van de duurzame energie. Lees snel onze leuke teksten!

Contactgegevens

Via info @ trefcon.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden