Manuele Therapie Marsman: waar helpt het tegen?

Geplaatst op

Een term die bij niet-fysiotherapeuten nog niet zo bekend is: Manuele Therapie Marsman. Dit fenomeen wordt ook wel MTM genoemd. Wat doet deze therapie en waarom werkt het zo goed?

Doel van deze fysiotherapiebehandeling

Marsman is specifiek gericht op het verhelpen van problemen in de wervelkolom. Deze onderzoeks- en behandelingsmethode helpt de patiënt met het beter bewegen van de kolom door middel van voorkeursbewegingen.

Wanneer kan deze vorm van fysiotherapie uitkomst bieden?

De therapie heeft voornamelijk een goede werking bij mensen die een lagere flexibiliteit in de wervelkolom hebben. Hierdoor kan er namelijk instabiliteit ontstaan, waardoor de wervelkolom op een verkeerde manier wordt gebruikt. Deze onbalans wordt door de therapie stap-voor-stap opgelost. Hierdoor verbeter je jouw houding, waardoor ook latere problemen worden voorkomen.

Waar kan ik deze therapie volgen?

Je kunt voor deze therapie terecht bij gespecialiseerde fysiotherapiepraktijken. Marsman is namelijk een speciale techniek die een niet-gespecialiseerde fysio niet zomaar kan toepassen. Voor fysiotherapie in Breda, met ervaring in MTM, kun je bijvoorbeeld goed terecht bij Voorzorg Fysio. Zij heeft al lang ervaring met MTM en kan je goed helpen bij het versoepelen van je wervelkolom.

Gerelateerde berichten

Afvalcontainer huren voor snelle vuil afvoer

Ah, het huren van een afvalcontainer, een onderwerp waar je misschien niet dagelijks bij stilstaat, maar oh zo belangrijk als je midden in een...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je allemaal kunt verwachten in de wereld van de duurzame energie. Lees snel onze leuke teksten!

Contactgegevens

Via info @ trefcon.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden