Leuke activiteiten met oppaskinderen

Geplaatst op

De eerste kinderen oppassen op de kinderen van iemand anders kan best spannend zijn. De kinderen voor een lange periode bezighouden is best even wennen als je dat niet gewend bent. Vooral omdat (jonge) kinderen een korte concentratieboog hebben en snel uitgekeken zijn op speelgoed of andere spelletjes. Gelukkig zijn er genoeg originele en leuke activiteiten die je kunt doen met kinderen waardoor de tijd voorbij lijkt te vliegen. Ben je op zoek naar inspiratie voor nieuwe activiteiten, lees dan deze blog!

Ga erop uit

Maak van je oppasdagje een echt dagje uit met de kinderen buiten de deur. Zoek leuke activiteiten in de buurt waar je makkelijk met de fiets of het openbaar vervoer heen kan. Maak vooraf natuurlijk afspraken met de ouders over wie de eventuele kosten betaald die de activiteit met zich meebrengen. Je kunt bij het zoeken naar activiteiten zo groots denken als je maar wil. Een middagje in het zwembad, mini-golfen of naar de dierentuin, alles kan! Natuurlijk hou je rekening met het weer zodat een grote regenbui niet onverhoopt roet in het eten gooit.

Creatief binnenshuis

Wanneer je minder tijd en geld beschikbaar hebt kun je het ook binnenshuis opzoeken. Een heuse knutselmiddag doet het altijd goed. Om een extra wending aan de middag mee te geven zoek je vooraf op internet inspiratie voor wat jullie gaan knutselen. Het is soms verstandig om niet te veel tijd in te plannen voor de knutselactiviteit, omdat kinderen nu eenmaal snel verveelt raken. Probeer na het knutselen de kinderen ook te motiveren om te helpen met het opruimen van het knutselmateriaal, dit zullen ze toch moeten leren.

Buitenspelen

Ga terug in je eigen jeugd en ga eens buitenspelen met de oppaskinderen. Zoek in huis naar buitenspeelgoed zoals een badminton en wat stoepkrijt. Met weinig middelen heb je zo veel plezier! Ook met een voetbal kun je al lang de kinderen zoet houden. Speel een potje voetbal of ga ouderwets stoepranden. Laat je creativiteit de loop. En als het begint met regenen is dat een mooi excuus om met een kop thee boekjes voor te lezen op de bank voor de openhaard.

Gerelateerde berichten

Afvalcontainer huren voor snelle vuil afvoer

Ah, het huren van een afvalcontainer, een onderwerp waar je misschien niet dagelijks bij stilstaat, maar oh zo belangrijk als je midden in een...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je allemaal kunt verwachten in de wereld van de duurzame energie. Lees snel onze leuke teksten!

Contactgegevens

Via info @ trefcon.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden