Leerentveld

Geplaatst op

 

 

Tijd voor de zomer, tijd voor nieuwe hockeykleding

 

Het warme weer vraagt om nieuwe hockey items. Ruim die lange trainingsbroeken op en maak plaats voor de shorts. Het maakt niet uit of je nu een doorgewinterde hockeyer bent of net de liefde voor het spel ontdekt. Sommige items zijn regelmatig toe aan vervanging. Hieronder vind je alle essentials voor de zomertijd op een rijtje.

 

 

Dag, dag lange broeken

Waar de wintermaanden draaiden om warmte, draaien de zomerse dagen om verkoeling. Een switch in hockeykleding is dan ook geen overbodige luxe. Verruil die lange broek voor shorts. Naast verkoeling zorgt een korte broek voor meer bewegingsvrijheid. Dit geeft ruimte voor optimale prestatie op het veld. Voor een vrouwelijke touch is de skort de ideale optie. Dit is een combinatie van een short en een rokje, onder het rokje zit een korte broek.

 

Tijd voor korte mouwen

Het is al warm genoeg met de zomerse temperaturen, de keuze voor een polo of tanktop is dan snel gemaakt. Net als bij shorts is verkoeling niet de enige overweging voor korte hockeykleding. Optimale bewegingsvrijheid is een belangrijke factor. Vergis je niet, het betekent niet dat de shirts met lange mouwen in de kast blijven tot koude dagen. Longsleeves blijven handig tijdens de warming up. Als je met alle beweging en de schijnende zonnestralen opgewarmd bent kan de longsleeve uit en de polo tevoorschijn komen.

 

Bescherming van de sokken

Ook in de zomer horen sokken bij de hockey essentials. Bij hockeykleding is het van belang om ook tijdens warme dagen sokken te dragen. De functie van warmte vasthouden is nu niet nodig, maar de bescherming is zeker niet overbodig. Scheenbeschermers moeten goed op de plek blijven zitten, hier zorgen de sokken voor. Dit kan vervelende blessures voorkomen. Zo kan je ook na de zomerstop nog fysiek sterk het veld op.

 

Vergeet de stappers niet  

Één van de belangrijkste onderdelen van de hockeykleding: de hockeyschoenen. Om blessures te voorkomen wil je met een kwaliteitsschoen het veld op. Wedstrijden op watervelden komen steeds vaker voor. Daarom zijn de hockeyschoenen vaak van waterdicht materiaal. Voor deze velden zijn schoenen met korte noppen een aanrader. De langere noppen zijn voornamelijk geschikt voor zandingestrooide velden. Speel je op beide velden kies dan voor een hockeyschoen die geschikt is voor beide ondergronden.

 

Tip: Probeer schoenen aan het einde van de dag. Aan het eind van de dag zijn voeten namelijk iets dikker, net als tijdens het sporten. Zo weet je zeker dat de hockeyschoenen goed zitten.

 

Gerelateerde berichten

Afvalcontainer huren voor snelle vuil afvoer

Ah, het huren van een afvalcontainer, een onderwerp waar je misschien niet dagelijks bij stilstaat, maar oh zo belangrijk als je midden in een...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je allemaal kunt verwachten in de wereld van de duurzame energie. Lees snel onze leuke teksten!

Contactgegevens

Via info @ trefcon.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden