Hoe stimuleer je lichaamsbeweging bij je kind?

Geplaatst op

Als ouder ben je verantwoordelijk voor het waarborgen van de goede gezondheid van je kinderen. Dit betekent niet alleen dat je ze leert om gezond te eten, maar ook dat je stimuleert om voldoende lichaamsbeweging te krijgen. Dat kan soms nog wel eens knap lastig zijn! In deze tijd is het erg makkelijk om je te vermaken zonder dat je hier ook maar enige lichamelijke inspanning voor nodig hebt. In deze blog geven we je daarom een paar tips voor hoe je lichaamsbeweging bij je zoon of dochter kunt stimuleren.

Tijdsbeperking voor beeldschermen

Je kunt ervoor kiezen om een tijdsbeperking te hanteren voor alle apparaten met een beeldscherm. Er zijn bijvoorbeeld apps en computerprogramma’s die ervoor zorgen dat het apparaat automatisch uit gaat na een bepaalde periode van activiteit. Ook de meeste televisies hebben een timerfunctie waarbij hij vanzelf uit gaat na een bepaalde tijd. Als de tijd erop zit en je kind wil wat leuks gaan doen, dan zal het toch in beweging moeten komen.

Doe met ze mee!

Het gaat niet werken om je zoontje of dochter uit de voordeur te duwen en de deur dicht te doen. Ze zullen dan juist meer geneigd zijn om je “niet je zin te geven” en bij de deur wachten tot je deze weer voor ze opendoet. Wat je veel beter kunt doen, en wat ook nog eens voor jezelf gezonder is, is dat je zelf mee gaat om een buitenactiviteit uit te voeren met je zoontje of dochter. Je kunt bijvoorbeeld even een potje voetballen of samen gaan fietsen.

Maak van je tuin een heuse speelplaats

Wat je ook nog zou kunnen doen, is je tuin, of op zijn minst een deel ervan, om toveren tot een heuse speelplaats. Je kunt bijvoorbeeld bepaalde delen van het terras voorzien van stickers voor diverse pleinspelen.

Gerelateerde berichten

Afvalcontainer huren voor snelle vuil afvoer

Ah, het huren van een afvalcontainer, een onderwerp waar je misschien niet dagelijks bij stilstaat, maar oh zo belangrijk als je midden in een...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je allemaal kunt verwachten in de wereld van de duurzame energie. Lees snel onze leuke teksten!

Contactgegevens

Via info @ trefcon.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden