Hoe kun je het beste hardloopschoenen strikken?

Geplaatst op

Tenzij je hardloopschoenen hebt zonder veters of met een speciaal striksysteem, strik je je veters waarschijnlijk hetzelfde als je met al je schoenen doet. Er zijn echter betere manieren om je veters te strikken om pijnklachten te voorkomen tijdens of na het hardlopen. In deze blog gaan we daarom dieper in op 3 strikmethoden, ieder met een eigen voordeel. Als we kijken naar het soort veters, kun je het beste normale ronde veters kopen. Uiteraard zijn er ook tientallen opties qua kleuren. Kijk daarbij puur naar je eigen stijl en wat bij je schoenen past.

Strikmethode 1 – Runner’s Loop

Het is belangrijk om tijdens het hardlopen voldoende steun te hebben aan je hiel. Mocht dit niet zo zijn, dan schuift je voet naar voren tijdens het rennen en komen je tenen tegen de voorkant aan. Dit los je op met veters strikken volgens de runner’s loop. Je strikt ze in principe normaal tot aan het tweede gaatje van de schoen. In plaats van dat je weer kruislings gaat, haal je de veters direct door het volgende gaatje. De boog die gevormd wordt gebruik je om de veter van de andere kant doorheen te halen. Veel sportschoenen zijn zo gemaakt om specifiek deze strikmethoden toe te staan. De oogjes zijn zo geplaatst dat het makkelijk te doen is en de ronde schoenveters zijn lang genoeg. 

Strikmethode 2 – Window lacing

Bij sommige hardloopschoenen ontstaat er een vervelende druk op de bovenkant van je voet doordat de schoen te strak zit. Dit is op te lossen met window lacing. Op het punt waar de schoen te strak zit, haal je de veters weer direct door het volgende oogje heen, zonder kruislings te gaan. Je slaat als het ware een stap over en creëert een ‘raam’. Hierbij wordt de spanning op dat deel verminderd en zul je minder last krijgen!

Strikmethode 3 – Platte knoop

Sommige mensen krijgen regelmatig losse veters tijdens het hardlopen. De knoop die ze normaal gebruiken is niet genoeg voor een flinke inspanning. Daar is de platte knoop voor. Je strikt je veters normaal waarbij je bijvoorbeeld eerst rechts over links kruist. Daarna kruis je andersom terug, waardoor je een lus krijgt die zichzelf strak trekt als er spanning op komt te staan.

Gerelateerde berichten

Afvalcontainer huren voor snelle vuil afvoer

Ah, het huren van een afvalcontainer, een onderwerp waar je misschien niet dagelijks bij stilstaat, maar oh zo belangrijk als je midden in een...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je allemaal kunt verwachten in de wereld van de duurzame energie. Lees snel onze leuke teksten!

Contactgegevens

Via info @ trefcon.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden