Hoe krijg jij je dagelijkse vitamines binnen?

Geplaatst op

Het niet binnenkrijgen van de dagelijkse aanbevolen vitamines is nog steeds een groot probleem. Veel mensen hebben geen tijd, waardoor ze al snel voor eten zonder enige voedingswaarden kiezen. Bovendien beschikt niet iedereen over de juiste informatie waardoor er verkeerde keuzes gemaakt worden. Eén ding zijn we het allemaal over eens: het binnenkrijgen van vitamines en mineralen is ontzettend belangrijk voor een vitaal en gezond leven.

Alle vitamines op een rijtje

Vitamines kunnen we onderverdelen in vetoplosbare en wateroplosbare vitamines. Het verschil tussen deze twee is dat vetoplosbare vitamines alleen opgenomen kunnen worden in combinatie met vetzuren, terwijl bij wateroplosbare vitamines water nodig is. Vetoplosbare vitamines zoals A, D, E en K kunnen dus opgeslagen worden in je lichaam, waardoor je ze niet dagelijks hoeft in te nemen. Bij wateroplosbare vitamines is het belangrijk dat je deze dagelijks inneemt, aangezien deze via urine je lichaam weer kunnen verlaten. Wateroplosbare vitamines zijn C en B, waarvan vitamine B weer onder te verdelen is in B1, B2, B3, B5, B6, B8, B11 en B12. 

Waarom krijgen we niet voldoende vitamines binnen?

Dit heeft verschillende redenen. Door onze drukke agenda’s en gebrek aan informatie over nutrition maken veel mensen nog steeds de verkeerde keuzes. Bovendien worden er fertilizers om het groenten en fruit sneller te laten groeien, waardoor de voedingswaarden afnemen. Neem daarbij dat veel eten in de supermarkten flink bewerkt wordt in de fabrieken en je houdt weinig vitamines meer over. Wie gezond wilt eten en voldoende vitamines en mineralen binnen wilt krijgen, zal bewuste keuzes moeten maken en moeten leren wat gezond is en niet gezond is.. 

Alternatieven

Wanneer je weinig tijd hebt en niet goed weet welk eten gezond voor je is, dan kunnen health caps een oplossing bieden. Ook zien we vaak dat mensen geen fan zijn van groenten en fruit en daardoor niet aan de aanbevolen hoeveelheden komen. Ook in dit geval kunnen health caps uitkomst bieden. Bij het verwerkingsproces blijven alle gezonde eigenschappen van de groente en fruit behouden. Het fijne aan deze capsules is dat je ze inneemt en je vervolgens niet meer druk hoeft te maken over je dagelijkse vitamine inname. Healthcaps zijn geschikt voor jezelf of voor het hele gezin en in een dag- of weekbox te verkrijgen. Benieuwd hoe healthcaps precies werken? Op healthcaps wordt het allemaal haarfijn uitgelegd en kom je meer te weten over gezond eten.

 

Gerelateerde berichten

Afvalcontainer huren voor snelle vuil afvoer

Ah, het huren van een afvalcontainer, een onderwerp waar je misschien niet dagelijks bij stilstaat, maar oh zo belangrijk als je midden in een...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je allemaal kunt verwachten in de wereld van de duurzame energie. Lees snel onze leuke teksten!

Contactgegevens

Via info @ trefcon.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden