Help een sportblessure- wat nu?

Geplaatst op

Jaarlijks krijgen vele mensen te maken met een sportblessure. Per jaar loopt de schade door sportblessures op tot zo’n 1,9 miljoen euro. Gelukkig vallen de meeste blessures mee en gaan in relatief korte tijdover. Maar hoe zit het als je blessure langer aanhoudt en je hierdoor moeilijk, minder of helemaal niet kunt werken. In deze blog vertellen wat de opties zijn.

Vergoeding

Wanneer je een arm breekt of je rug verrekt tijdens het sporten dan is gezondheid nummer een. Maar al snel rijst daarna de vraag hoe de schade vergoed moet worden, die ontstaan is door je blessure. Het kan namelijk zo zijn dat je door je blessure niet meer kunt werken. Er zijn dan een aantal vragen die belangrijk zijn.

Is er een dader? Is er opzet in het spel? En hoe hoog is de schade?

Het kan heel handig zijn om je te laten adviseren door een expert op juridisch gebied. Hiervoor zou je een verzekering kunnen afsluiten. Medische behandelingen worden doorgaans helemaal of gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekering. Inkomstenderving daarentegen wordt niet vergoed door de zorgverzekering. Wanneer er een dader is of er is opzet in het spel, dan is de schade op hem of haar te verhalen. Wanneer de schuldvraag is bepaald kan de hoogte van de schade worden vastgesteld.

Blessure in het buitenland

Het aantal mensen dat nog nooit van een gipsvlucht gehoord heeft, zal niet zo groot zijn. Tijdens het skiën moeten er veel mensen behandeld worden aan verwondingen. Check voordat je op vakantie gaat of je afdoende verzekerd bent. Op deze manier kan een groot deel van de medische kosten vergoed worden door de reisverzekering. Als je in het buitenland opgenomen moet worden in een ziekenhuis, worden bij een basisdekking alleen spoedeisende behandelingen gedekt door de verzekeraar. Behandelingen die ook in Nederland gedaan kunnen worden, zullen niet worden gedekt. Natuurlijk is het wel mogelijk om je zo te verzekeren dat je dekking groter is, waardoor bepaalde behandelingen ook in het buitenland gedaan kunnen worden. Het hangt ook een beetje van het land af waar je bent of dit laatste aan te raden is, want niet elk land heeft dezelfde kwaliteit medische zorg.

Conclusie

Genieten van sporten is een van de belangrijkste reden waarom mensen het doen. Ze worden er relaxt van, het is goed voor de conditie en het is een gezond tijdverdrijf. Natuurlijk is het goed om onbezorgd te kunnen sporten. Je druk maken over het krijgen van een blessure is geen fijne invloed op je sportprestaties. Met een goede zorgverzekering op zak voel je je een stuk zekerder. Laat je goed informeren over de verschillende verzekeringsopties.

Gerelateerde berichten

Afvalcontainer huren voor snelle vuil afvoer

Ah, het huren van een afvalcontainer, een onderwerp waar je misschien niet dagelijks bij stilstaat, maar oh zo belangrijk als je midden in een...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je allemaal kunt verwachten in de wereld van de duurzame energie. Lees snel onze leuke teksten!

Contactgegevens

Via info @ trefcon.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden