Geef je immuunsysteem een boost met deze tips

Geplaatst op

Heb je het gevoel dat je ziek begint te worden? Of wil je je lichaam gewoon even een boost geven? Je immuunsysteem is erg belangrijk, deze zorgt er namelijk voor dat je lichaam beschermd wordt tegen allerlei schadelijke stoffen. Wanneer je immuunsysteem niet goed werkt, dan kunnen er allerlei vervelende kwaaltjes ontstaan en kun je sneller ziek worden. Geen zin om dit jaar de griep te pakken te krijgen? Geef je lichaam een boost met deze drie tips.

Denk goed om je lichaam

Als je goed voor je lichaam zorgt, zorgt deze ook goed voor jou. Het is belangrijk voor je immuunsysteem dat je gezond en gevarieerd eet. Neem elke dag twee stuks fruit en twee ons groente. Zorg er ook voor dat je genoeg water binnen krijgt. Drink elke dag twee liter water, zodat het vochtgehalte in je lichaam op peil blijft.

 

Daarnaast is beweging ook belangrijk. Lichaamsbewegings is namelijk de op één na belangrijkste factor die meeweegt voor een sterk immuunsysteem. Bewegen is goed voor je conditie en uithoudingsvermogen, maar ook voor je hartfunctie en bloedcirculatie. Probeer daarom dagelijks minimaal een half uur te bewegen.

Voedingssupplementen

Vind je het lastig om elke dag genoeg groente en fruit binnen te krijgen? Dan kun je bepaalde voedingssupplementen slikken. Je kunt kiezen voor multivitamine. Deze zorgt ervoor dat je van elke vitamine een bepaalde hoeveelheid binnenkrijgt. Daarnaast zijn er ook bepaalde voedingssupplementen speciaal voor je immuunsysteem. Probeer bijvoorbeeld Golden Naturals probiotica capsules. Deze bevatten een dosering vitamine C om de immuniteit van je lichaam te ondersteunen.

No stress

Wist je dat stress ook een grote invloed heeft op het immuunsysteem? Stress gaat vaak gepaard met geestelijke symptomen, maar ook je lichaam krijgt heel wat te verduren. Denk bijvoorbeeld aan vermoeidheid. Door deze vermoeidheid kan je immuunsysteem minder sterk worden. Vermijd stress of zorg dat je stress ontlaadt. Dit kun je bijvoorbeeld doen door te sporten of een leuke boswandeling te maken.

Gerelateerde berichten

Afvalcontainer huren voor snelle vuil afvoer

Ah, het huren van een afvalcontainer, een onderwerp waar je misschien niet dagelijks bij stilstaat, maar oh zo belangrijk als je midden in een...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je allemaal kunt verwachten in de wereld van de duurzame energie. Lees snel onze leuke teksten!

Contactgegevens

Via info @ trefcon.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden