Fitness hoort steeds meer bij onze manier van leven

Geplaatst op

Als je aan mensen vraagt of ze iets aan sport doen wordt die vraag steeds vaker met ‘ja’ beantwoord. Een groeiende groep mensen beseft dat het belangrijk is om voldoende te bewegen om gezond te leven en gezond oud te worden. Zeker als je een zittend beroep hebt en dus tijdens je werk weinig beweging krijgt is het een goed idee om aan sport te doen. Dit kan op verschillende manieren. Je kunt lid worden van een sportvereniging om een teamsport te beoefenen, maar je kunt ook een abonnement op de sportschool nemen. Hier kun je begeleiding krijgen van een docent die het diploma Fitness Trainer A heeft.

Gericht trainen voor het beste resultaat

Het beste resultaat behaal je door gericht te trainen. Als je naar de sportschool gaat en daar op eigen gezag maar een beetje aan rommelt is de kans groot dat je veel minder resultaat behaalt dan wanneer je begeleiding krijgt van iemand die het diploma Fitness Trainer A heeft. Een vergissing die veel mensen maken is om alleen cardiotraining te doen. Natuurlijk is hardlopen, fietsen en een half uurtje op de crosstrainer belangrijk om een goede conditie op te bouwen. Maar daarnaast is het even zo belangrijk om aan krachttraining te doen. Hiermee ontwikkel je namelijk spieren en die hebben brandstof nodig. Die brandstof haalt je lichaam uit de vetreserves. Het kan gebeuren dat je op de weegschaal nog net zo veel weegt, maar dat je vetpercentage significant is gedaald en plaats heeft gemaakt voor meer spierweefsel.

Een betere conditie heeft veel voordelen

Het heeft heel veel voordelen om een goede conditie te hebben. Je kunt dan zonder problemen een paar trappen op lopen zonder dat je eenmaal boven naar adem staat te happen. Je kunt een heerlijke lange wandeling of fietstocht maken zonder moe te worden. Je bent in staat om betere fysieke prestaties te leveren. Maar er is nog een belangrijk voordeel: Je hart hoeft minder hard te werken en de kans op hart- en vaatziekten wordt daardoor een stuk minder. Ook andere organen varen er wel bij als je een betere conditie hebt en op je gewicht let. Gezond eten hoort daar natuurlijk ook bij. Je kunt meerdere keren per week naar de sportschool gaan, maar als je daarnaast ongezond blijft eten zal dit uiteindelijk geen positief effect hebben.

Wil jij lesgeven aan mensen die hun leven leuker willen maken?

Wil jij mensen die aan hun conditie en daarmee aan hun gezondheid willen werken bijstaan? Dan behaal je natuurlijk het diploma Fitness Trainer A. Dit diploma behaal je bijvoorbeeld bij Sport & People. Zij verzorgen cursussen in geheel Nederland en het is mogelijk om het cursusgeld in termijnen betalen. Je krijgt les van ervaren instructeurs die hun eigen praktijkervaringen op hun cursisten overbrengen. Nadat je het diploma hebt behaald kun je onder andere gaan werken in een sportschool, maar je kunt natuurlijk ook aanvullende cursussen doen om op een zeker moment je eigen sportschool te openen.

Gerelateerde berichten

Afvalcontainer huren voor snelle vuil afvoer

Ah, het huren van een afvalcontainer, een onderwerp waar je misschien niet dagelijks bij stilstaat, maar oh zo belangrijk als je midden in een...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je allemaal kunt verwachten in de wereld van de duurzame energie. Lees snel onze leuke teksten!

Contactgegevens

Via info @ trefcon.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden