Elektrisch roken, of niet?

Geplaatst op

Alweer ruim 10 jaar geleden werd de elektrische sigaret met tromgeroffel binnengehaald als zijnde hét antwoord op de rookverslaving. Roken via damp, zonder teer te inhaleren, waarbij er toch aan de nicotine behoefte werd voldaan; waarom zou je überhaupt ooit nog een gewone sigaret opsteken nu de e-sigaret zijn intrede had gedaan?

Vele rokers stapten over op de e-sigaret, hoewel er ook een forse groep rokers besloot het bij de gewone sigaret te houden; de e-liquids van de e-sigaret vond men te vies. Deze e-liquids weerhielden dus menig roker van de “grote overstap”. Tegenwoordig is dit probleem grotendeels opgelost, doordat de nieuwe generatie e-liquids zó goed en in zoveel verschillende smaakbelevingen gefabriceerd worden (zoals het merk Millers Juice, wat van Nederlandse bodem afkomstig is).

E-roken, een goed idee?

Het RIVM heeft in 2015 een onderzoek gehouden waaruit o.a. bleek dat:

  • Elektrisch roken tot op een bepaalde hoogte schadelijk is, afhankelijk van de samenstelling van de e-liquids.
  • Aangegeven waardes op de verpakking van de e-liquids komen niet altijd overeen met de inhoud.
  • Daarnaast is gebleken dat het e-roken dan wel schadelijk is, maar minder schadelijk dan het roken van gewone tabakssigaretten.
  • Ook e-roken verhoogt op termijn is risico op kanker.
  • Het risico blijft in principe beperkt wanneer men incidenteel de e-sigaret gebruikt in plaats van structureel.
  • Aan de hand van dit onderzoek, te vinden op: http://www.rivm.nl, zou iedere tabaksroker zelf moeten kunnen opmaken in hoeverre men de e-sigaret gebruikt en of dit verantwoord is in de eigen situatie.

Gerelateerde berichten

Afvalcontainer huren voor snelle vuil afvoer

Ah, het huren van een afvalcontainer, een onderwerp waar je misschien niet dagelijks bij stilstaat, maar oh zo belangrijk als je midden in een...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je allemaal kunt verwachten in de wereld van de duurzame energie. Lees snel onze leuke teksten!

Contactgegevens

Via info @ trefcon.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden