Eiwit dieet nog steeds populair in 2018

Geplaatst op

Een eiwit dieet is de laatste jaren enorm populair geworden. Dit komt doordat dit een dieet is dat echt werkt. Hiermee kunt u snel afvallen en daarnaast hoeft u ook geen honger te lijden. Dit dieet heeft als grondslag om minder koolhydraten binnen te krijgen. Koolhydraten zijn namelijk dikmakers en eiwitten daarentegen niet. Het blijft wel belangrijk om enige koolhydraten binnen te krijgen, dit dient namelijk als brandstof voor het lichaam. Het is dus de bedoeling om hier de ideale balans tussen te vinden. Het volgen van een eiwit dieet zorgt voor de balans die u zoekt. In dit artikel zal verder in worden gegaan op dit snel afvallen dieet.

Werking van eiwit dieet

Een eiwit dieet bestaat uit het vervangen van koolhydraten door eiwitten. Koolhydraten zorgen namelijk voor het aanmaken van vet in het lichaam. Dit komt omdat er in zeer korte tijd veel energie wordt vrijgegeven aan het lichaam. Het lichaam kan deze energie niet allemaal verwerken en daarom wordt het opgeslagen, in de vorm van buikvet. Eiwitten zorgen juist voor het verbranden van buikvet. Dit komt doordat de energie gelijkmatig wordt vrijgegeven aan het lichaam. Aangezien het lichaam maar één ding tegelijk kan, of vet verbranden of vet opslaan, zal er bij inname van eiwitten alleen vet verbrand worden. Door koolhydraten vaker te laten staan en meer eiwitten te eten zal uw buik afvallen.

Welk eten moet ik laten staan?

Een eiwit dieet betekent ook dat koolhydraten juist niet gegeten moeten worden. Koolhydraten zitten vooral in suikers en in zetmeel. Om een goed eiwitrijk dieet te volgen moeten deze voedingsstoffen vermeden worden. Pasta, rijst, brood, aardappels en snoepgoed moeten zeker niet gegeten worden. Vlees, vis en eieren zijn daarentegen juist erg eiwitrijk en daarom goed om te eten. Daarnaast is er ook nog verschil tussen snelle koolhydraten en langzame koolhydraten. Snelle koolhydraten zitten vooral in voedsel met toegevoegde suikers, zoals snoepgoed maar ook frisdrank. Om snel af te vallen is het belangrijk om deze snelle koolhydraten helemaal niet meer te eten. Aangezien het lichaam toch koolhydraten nodig heeft is het verstandig om alleen langzame koolhydraten te eten. Langzame koolhydraten zitten in groente, fruit en noten.

Wat maakt een eiwit dieet zo populair?

Eiwit dieet is nog steeds erg populair. Dit komt doordat het een snel afvallen dieet is met een duurzaam effect. Daarnaast is dit een van de weinige diëten waar er geen hongergevoel zal ontstaan. Het eiwit dieet is namelijk een verandering van de levensstijl in tegenstelling tot andere diëten die alleen sturen op snel resultaat. Doordat de koolhydraten bijna helemaal afgezworen worden, zal dit ook na het dieet niet meer gegeten worden. Dit zorgt voor een blijvend resultaat. Daarnaast is dit een dieet waarbij er geen hongergevoel zal ontstaan. Dit komt doordat er genoeg energie binnenkomt in de vorm van eiwitten. Doordat de energie ook nog is op een constante manier wordt afgegeven aan het lichaam, zal u een lang verzadigd gevoel ervaren.

Sporten niet nodig bij een eiwit dieet

Ook is het snel afvallen dieet erg populair bij de mensen, omdat sporten niet per se noodzakelijk is. Doordat er weinig koolhydraten het lichaam in komen, wordt er al meer vet verbrand dan dat er bij komt. Echter zorgt sporten ervoor om het proces sneller te laten verlopen. Er worden dan nog meer calorieën verbrand en zal het buikvet nog sneller verdwijnen. Vaak wordt er wel aangeraden om te bewegen bij dit soort diëten. Wandelen zal het proces al sterk bevorderen. Bovenal is sporten natuurlijk erg gezond!

Voordelen eiwit dieet

Er zijn veel voordelen bij een eiwit dieet en dat is ook de reden voor de populariteit van het dieet. Als eerste voordeel is dat dit een snel afvallen dieet is. Mensen willen graag snel resultaat zien, anders zal er getwijfeld worden aan de werking van het dieet en zal de kans op verzaken vergroten.  Het tweede grote voordeel van dit snel afvallen dieet is dat er ‘normale’ maaltijden gegeten kunnen worden. Het is niet noodzakelijk om speciale maaltijden te maken, zolang er maar weinig tot geen koolhydraten in zitten en veel eiwitten. Dit zorgt er ook voor dat er geen hongergevoel zal ontstaan bij dit dieet. Het derde voordeel is dat sporten niet per se noodzakelijk is bij dit eiwit dieet.

Nadelen eiwit dieet

Er zijn geen grote nadelen bekend bij het eiwit dieet. Wanneer dit dieet op de juiste manier wordt gevolgd is het een verantwoorde manier om af te vallen. Hierbij is het wel belangrijk dat andere voedingsstoffen niet helemaal verdwijnen uit het eetpatroon. Op langere termijn zal het lichaam deze voedingsstoffen toch binnen moeten krijgen. Ook moet er goed gekeken worden bij het eten van eiwitrijk voedsel dat er niet teveel verzadigde vetten in zitten. Zeker bij zuivel en vleesproducten kan het zijn dat er veel calorieën in zitten. Het is dus belangrijk dat er wordt gekozen voor magere producten.

Gerelateerde berichten

Afvalcontainer huren voor snelle vuil afvoer

Ah, het huren van een afvalcontainer, een onderwerp waar je misschien niet dagelijks bij stilstaat, maar oh zo belangrijk als je midden in een...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je allemaal kunt verwachten in de wereld van de duurzame energie. Lees snel onze leuke teksten!

Contactgegevens

Via info @ trefcon.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden