Een tenniselleboog ligt op de loer met pijn bij tillen

Geplaatst op

Ervaar je pijn tijdens het tillen van spullen of als je hard knijpt in een object. Een tenniselleboog ligt dan op de loer, het zijn namelijk kenmerken van de pijnklachten bij een tenniselleboog. Het uitwringen van een doekje of een fles openen draaien kunnen ook kenmerken zijn van een tenniselleboog. Bij een tenniselleboog kan de pijn lang aanhouden en regelmatig terug komen, daarom is een goede diagnose met een behandeling erg aan te raden. Zonder behandeling kan het namelijk zijn dat de pijn erger wordt en nog langer zal aanhouden.

 

De omschrijving van een tenniselleboog

Een tenniselleboog is een begrip wat we allemaal wel kennen maar wat houdt het precies in? Bij een tenniselleboog wordt er vaak gedacht aan een peesontsteking omdat net als bij een andere peesontsteking de buitenkant gaat zwellen en de huid warm aanvoelt. Maar een tenniselleboog is een aandoening van de polsstrekkers. Deze spieren zorgen voor het strekken van de pols en de vingers en bij een tenniselleboog zijn de buitenzijde van deze spieren pijnlijk. Dit zorgt ervoor dat met name het strekken van de arm en het knijpen hevige pijnen veroorzaken.

 

Het definiëren van een tenniselleboog

Als je deze klachten herkent dan kun je zelf inschatten of het een tenniselleboog is maar een diagnose laten stellen is toch aan te raden. Het kan namelijk zijn dat de klachten misschien van de buitenkant op een tenniselleboog lijken maar van binnen niet dezelfde symptomen heeft als een tenniselleboog. Het is daarom aan te raden om een orthopeed en echografist te laten kijken naar het probleem en de pijnklachten. Dit doen zij doormiddel van een echografie die in de elleboog kan kijken en een goede diagnose kan vaststellen. Het probleem van een tenniselleboog zit namelijk van binnen en niet van buiten.

Gerelateerde berichten

Afvalcontainer huren voor snelle vuil afvoer

Ah, het huren van een afvalcontainer, een onderwerp waar je misschien niet dagelijks bij stilstaat, maar oh zo belangrijk als je midden in een...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je allemaal kunt verwachten in de wereld van de duurzame energie. Lees snel onze leuke teksten!

Contactgegevens

Via info @ trefcon.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden