Een gezonde mond is een mooie mond

Geplaatst op

Iedereen wil natuurlijk mooie, witte tanden. We zien immers overal om ons heen stralend witte tanden, dus het is niet gek dat dat de norm is geworden. Helaas krijg je die mooie, stralend witte tanden niet zomaar. Je moet erg goed voor je gebit zorgen en rekening houden met je tanden, tandvlees, én je tong. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je dubbel zo lang je tanden gaat poetsen, maar als je écht witte tanden wil, zijn er wel andere middelen die je kunt gebruiken.

Waarom jouw tanden niet stralend wit zijn

Onze tanden bestaan uit tandbeen, wat een beetje geel van kleur is. Als je dus een gele gloed ziet, wil dat niet per se betekenen dat er viezigheid op je tanden zit, maar waarschijnlijk is je glazuur beschadigd. Als je tandglazuur dunner is, wordt het gele tandbeen zichtbaarder. Het kan natuurlijk ook zijn dat de verkleuring van andere factoren komt, waarbij er wel een viezig laagje op de tand is gekomen. Dit kan bijvoorbeeld komen van roken, waarbij je tanden een beetje grauwer, of donkerder van kleur worden.

Een vieze mond is een ongezonde mond

Als je niet goed voor je gebit zorgt, is de kans groot dat bacteriën de kans krijgen om zich veelvoudig te verspreiden door je hele mond en zelfs keel. Bacteriën kunnen voor allerlei kwaaltjes zorgen, dus het is belangrijk om je mond goed schoon te houden. Vermijd zoveel mogelijk agressieve chemicaliën die in veel tandpasta’s en mondwater zitten. Deze zorgen voor kleine beschadigingen waar bacteriën graag op af komen. Ook een vieze tong zorgt voor een groter aantal bacteriën. Deze bacteriën zorgen voor een slechte adem en in een erger geval zelfs amandelstenen in de keel.

Hoe je tanden witter worden

Wil jij je tanden witter maken? Dan is goed poetsen de eerste stap. Een elektrische tandenborstel is vaak effectiever dan een gewone tandenborstel. Je tandenborstel kan helaas niet overal bij, dus het is belangrijk om ook goed te flossen om viezigheid tussen je tanden weg te halen. Poets ook niet direct na het eten, want dan is je glazuur het kwetsbaarst. Wacht dus even met poetsen. Je kunt ook kiezen om mondverzorgingsproducten te gebruiken met een blekende werking zoals kokosolie of actieve koolstof. Pas ook op met sommige voedingsmiddelen, zoals zuur, alcohol, suiker, en koffie. De mondhygiëniste kan je ook helpen om je mond goed schoon te houden.

Gerelateerde berichten

Afvalcontainer huren voor snelle vuil afvoer

Ah, het huren van een afvalcontainer, een onderwerp waar je misschien niet dagelijks bij stilstaat, maar oh zo belangrijk als je midden in een...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je allemaal kunt verwachten in de wereld van de duurzame energie. Lees snel onze leuke teksten!

Contactgegevens

Via info @ trefcon.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden