Een gebalanceerd leven voor mannen

Geplaatst op

Hoe krijg je als man zijnde balans in je leven? Voorkom dat je overspannen raakt of zelfs in een burn-out komt. Je hebt nou eenmaal je kinderen, je vrouw, je werk en je moet ook nog sociaal zijn! Elke dag neem je weer deel aan een maatschappij die 24/7 doorgaat. Balans vinden kan een taak zijn die erg energie berovend is, maar once you’ve got it: you’ll keep it.

Werk is werk, en privé is privé

Onthoud dat. Het is een belangrijk iets om jezelf niet kwijt te raken. Op je privé telefoon komen werktelefoontjes, werkmails en heb je eigenlijk genoeg te doen waardoor je eigenlijk altijd wel aan het werk kan zijn. Een tip is om te kijken of je op je werk recht hebt op een telefoon, en zorg dan dat iedereen jou voortaan daarmee belt. Zet op je privé telefoon je werkmail uit en zorg dat je je werktelefoon in het weekend zo veel mogelijk weglegt zodat je je op je vrije tijd en gezin kunt richten.

Nee is ook oké

Ook al denken we vaak van niet, het is oké. Soms loop je nu eenmaal over in het werk, en willen je vrienden ook nog uit eten en gaan stappen en moet je eigenlijk dit weekend ook nog het hele weekend weg met je schoonouders. Soms heb je er geen zin in, en kun je best tegen iets nee zeggen. Kijk op dat moment waar jij zin in hebt, wil jij graag het extra werk doen omdat er een promotie wacht, zeg nee tegen je vrienden. Ben je je werk even beu en ben je toe aan een beetje you-time, zeg dan nee tegen het werk. Het is oké.

Me-time

Me-time is zo belangrijk. Ook als je een baby of een vrouw hebt. Neem gewoon tijd voor jezelf, dat kan je in verschillende manieren doen. Houd je van sporten? Neem een fitness abonnement en ga een paar keer per week sporten om je hoofd leeg te maken. Ben je buiten graag bezig, start buiten een project in de tuin of neem een hond, waar je elke dag lekker een wandeling mee kunt maken. Dit hoeft maar tien minuten te zijn, maar tien minuten is vaak al genoeg voor rust in het koppie.

Hou de rust in jezelf, en geef op tijd je grens aan. Hoewel je vaak gezien wordt als stoere man, kies ook voor jezelf. Het is oké om je emoties en gevoelens te laten zien, vrouwen vinden het meestal ook leuk. Ben je nou benieuwd naar een site waar meer informatie over het leven als man staat, kijk dan eens op manneninfo, een website voor en door mannen.

Gerelateerde berichten

Afvalcontainer huren voor snelle vuil afvoer

Ah, het huren van een afvalcontainer, een onderwerp waar je misschien niet dagelijks bij stilstaat, maar oh zo belangrijk als je midden in een...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je allemaal kunt verwachten in de wereld van de duurzame energie. Lees snel onze leuke teksten!

Contactgegevens

Via info @ trefcon.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden