Een aantal voordelen voor jou als freelancer

Geplaatst op

Freelancen biedt gigantisch veel voordelen ten opzichte van een gewone 9 tot 5 baan, dat komt omdat je zelf het type werk kiest, met welke mensen je werk en hoelang je werkt. Je hebt dus zelf veel invloed op het werk en daarom kan je het combineren met jouw sterke punten. Hieronder lees je een aantal voordelen die je misschien niet meteen zou kunnen benoemen.

 

De hoeveelheid werk

Je hebt, zoals eerder gezegd, veel invloed op de hoeveelheid werk. Mocht je teveel klanten hebben dan kan je er altijd een aantal laten vallen als dit bij jou stress veroorzaakt. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat meer dan 40 uur per week werken je geestelijke gezondheid verminderd. Dit is vooral belangrijk in de zzp zorg. Uit een Europees onderzoek blijkt dat de kans op een hartaanval met 60% toeneemt.

 

Je krijgt net zoveel pauzes en zoveel slaap als je wilt

Een goede nachtrust is natuurlijk erg belangrijk, dat is niks nieuws. Onderzoek heeft aangetoond dat pauzes nemen ook belangrijk is voor uw wer. Vooral in de zzp´er in de zorg is rust belangrijk, want een fout kan fatale gevolgen hebben.  Dat komt omdat een pauze van 20 minuten al kan bijdragen aan een verbeterde concentratie, wat resulteert in een hogere productiviteit en minder fouten. Sommige bedrijven hebben een heuse rustkamer, maar veel ook niet. als Freelancer kan je een dutje doen of rusten wanneer jij dat zelf wilt.

Je kiest hoeveel jij wil communiceren

Je kiest zelf hoeveel je communiceert met jouw klanten of andere freelancers. Uit onderzoek blijkt tevens dat daar invloed op hebben belangrijk is. Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat dit bijdraagt aan verminderde stress.

We hopen dat we je wat meer kennis hebben gegeven over de voordelen van freelancen. Hou al onze artikelen in de gaten!

Gerelateerde berichten

Afvalcontainer huren voor snelle vuil afvoer

Ah, het huren van een afvalcontainer, een onderwerp waar je misschien niet dagelijks bij stilstaat, maar oh zo belangrijk als je midden in een...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je allemaal kunt verwachten in de wereld van de duurzame energie. Lees snel onze leuke teksten!

Contactgegevens

Via info @ trefcon.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden