Diëtist of een personal trainer: wat wordt wel en niet gedekt door mijn zorgverzekering?

Geplaatst op

Het is weer het moment van het jaar om jouw zorgverzekering voor volgend jaar te regelen. Het kan vrij ingewikkeld zijn om uit te vinden wat nou wel in jouw pakket valt en wat niet. Dit komt grotendeels ook omdat de verzekeringsmaatschappijen elk jaar het één en ander veranderen. Lees daarom hier wat wel en niet gedekt wordt door jouw zorgverzekering om duidelijkheid te hebben voor volgend jaar.

Waar ben je voor gedekt met een basisverzekering?

Het is in Nederland verplicht om een basisverzekering af te sluiten. Wat er in die basisverzekering valt is in principe alles wat dusdanig ernstig is dat het verholpen moet worden. Dit zijn dus onder andere ziekenhuisopnames, noodzakelijke medicijnen en chirurgische tandheelkunde. Dit laatste weten veel mensen niet. Vaak wordt er gedacht dat je hier aanvullend tandarts moet hebben. Doordat het een chirurgische behandeling is en dus noodzakelijk wordt dit al door de basisverzekering vergoed.

Wordt een diëtist vergoed? Dit verbetert namelijk jouw gezondheid

Stel je wilt aan je voeding werken om een uiteindelijk gezonder leven te leiden. Wordt dit dan vergoed door de zorgverzekering? In de meeste gevallen wel. Bij alle zorgverzekeringen worden er 3 behandeluren per jaar vergoed. Daarna moet je het volledig zelf betalen. Dit gaat deels wel van je eigen risico af, maar er zijn uitzonderingen. Is het bijvoorbeeld bij je geconstateerd dat je diabetes hebt dan wordt een diëtist wel volledig vergoed. Let er wel op dat het per zorgverzekeraar verschilt of je een recept van de dokter nodig hebt of niet. Lees dit dus goed door en ga voor de beste zorgverzekering voor jou.

Wordt een personal trainer gedekt?

Sporten maakt je gezonder, uiteindelijk zal dit dus redelijkerwijs goedkoper zijn voor de zorgverzekering in de toekomst. Maar geven zij er ook een vergoeding voor of wordt het volledig gedekt? Als je al erg gezond bent dan kom je niet in aanraking voor een personal trainer. Om hier wel voor gedekt te worden moet de huisarts je GLI voorschrijven. Dit is een programma die jou helpt om weer gezonder te worden. Mensen met overgewicht komen hier bijvoorbeeld voor in aanraking. De GLI heeft als doel om mensen te stimuleren om gezonder te eten en meer te bewegen om zo overgewicht tegen te gaan en gezonder te worden. In deze situatie kunnen fysiotherapeuten, diëtisten en personal trainers worden vergoed.

Het verschilt sterk per zorgverzekering wat wel wordt gedekt en wat niet. Raadpleeg bij twijfel daarom de zorgvergelijker 2020 om tot de beste zorgverzekering te komen.

Gerelateerde berichten

Afvalcontainer huren voor snelle vuil afvoer

Ah, het huren van een afvalcontainer, een onderwerp waar je misschien niet dagelijks bij stilstaat, maar oh zo belangrijk als je midden in een...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je allemaal kunt verwachten in de wereld van de duurzame energie. Lees snel onze leuke teksten!

Contactgegevens

Via info @ trefcon.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden