De nieuwste trends in sport- en fitnessvloeren

Geplaatst op

Continu worden er nieuwe vloeren ontwikkeld. Door de populariteit van fitness vinden vooral bij dit soort vloeren vele nieuwe innovaties plaatsen. We bespreken een aantal trend.

 

Sportvloeren

Een van de grootste trends voor indoor sportvloeren is de opkomst van synthetische vloeren. Kunststofvloeren bestaan al tientallen jaren. De sportgemeenschap omarmt dit product nu vanwege alle voordelen die het met zich meebrengt. Het geeft sporters een comfortabel oppervlak om op te spelen en de vloer kan voor veel verschillende activiteiten worden gebruikt, niet alleen voor atletische evenementen maar ook algemene bijeenkomsten. De meeste instellingen zijn tegenwoordig op zoek naar een vloer die bestand is tegen jarenlang gebruik. Veel synthetische vloeren die meer dan tien jaar geleden zijn geïnstalleerd zijn nog steeds in goede staat zijn. Als deze vloeren goed verzorgd worden, kunnen ze tientallen jaren meegaan voordat ze vervangen moeten worden. Deze redenen maken dat synthetische sportvloeren erg populair zijn.

Elke sportvloer kan een unieke uitstraling krijgen, bijvoorbeeld door verschillende kleuren en logo’s. Synthetische vloeren hebben maatwerk opties die houten vloeren niet hebben. Hardhouten vloeren laten geen meerkleurig oppervlak toe zoals synthetische vloeren dat doen. Veel kerken, middelbare scholen en recreatieve voorzieningen zijn overgeschakeld van hardhouten vloeren naar synthetische vloeren vanwege de lage onderhoudskosten. De kunststof vloeren moeten worden gereinigd wanneer er vuil of schuursporen zijn, maar in tegenstelling tot hardhouten vloeren vereisen deze synthetische vloeren geen verplicht jaarlijks onderhoud. Er is geen noodzaak voor het opnieuw schuren en het aanbrengen van was of olie, wat tijd en geld kan besparen. Synthetische vloeren bieden meer voordelen dan hardhouten vloeren, wat de reden is waarom veel organisaties ze installeren.

 

Fitnessvloeren

Voor fitnessvloeren zijn ingelegde platforms de trend. Hierdoor is een verhoogde vloer niet meer nodig, waardoor het een enorme hit is in de krachttraining industrie. Veel sportscholen zijn overgestapt op een ingelegd platform vanwege de voordelen die ze bieden. Ze voorkomen letsel en zijn  gemakkelijk schoon te maken: dit maakt deze vloer een goede keuze voor de fitnesscentra. De vloer zorgt voor een egaal oppervlakte in het krachthonk. Hierop kan apparatuur makkelijker worden verplaatst en geeft het de krachtsporters ook meer bewegingsruimte. Ook als het weer een veldtraining verhindert, kan dit binnen worden gedaan door de apparatuur te verplaatsen.

Jarenlang waren verhoogde platformen nodig om de vloeren eronder te beschermen. Tegenwoordig beschermt de ingelegde vloer de ondervloer door gebruik te maken van een speciale methode van rubber plaatsing. Deze rubberen vloer vangt het gewicht van de halterschijven en dumbbells op. Zo creëert de vloer een veilige en comfortabele omgeving om gewichten te heffen.

 

Tegenwoordig kun je synthetische vloeren eenvoudig online bestellen. Bij Multimattenshop vind je onder andere sport- en speelmatten en fitness vloeren.

Gerelateerde berichten

Afvalcontainer huren voor snelle vuil afvoer

Ah, het huren van een afvalcontainer, een onderwerp waar je misschien niet dagelijks bij stilstaat, maar oh zo belangrijk als je midden in een...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je allemaal kunt verwachten in de wereld van de duurzame energie. Lees snel onze leuke teksten!

Contactgegevens

Via info @ trefcon.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden