De beste sporten om gewicht te verliezen

Geplaatst op

Afvallen draait om meer calorieën te verbranden dan dat je inneemt. Dat doe je door meer te bewegen en minder te eten. Vooral bewegen is belangrijk. Niet alleen om gewicht te verliezen, maar ook voor je algehele gezondheid. Bewegen kun je doen door te sporten. In dit artikel bekijken we sporten die je kunnen helpen het afvalproces te ondersteunen. 

Vrouw Uitoefenen

Krachttraining

Doe je aan krachttraining, dan verbrand je minder calorieën dan bij cardio. Het wil echter niet zeggen dat het je niet kan ondersteunen bij het afvallen. Krachttraining helpt namelijk meer spiermassa te creëren. En hoe meer spiermassa je hebt hoe sneller je verbranding gaat. Daarnaast krijgt je lichaam een mooiere vorm omdat je meer spieren krijgt. Vrouwen trainen vaak andere spiergroepen dan mannen. Kijk daarom eens op krachttraining-vrouwen.nl voor de beste oefeningen speciaal voor vrouwen.

Cardio

Als je kijkt naar het aantal calorieën dan kan je met cardio het meeste calorieën verbranden. Onder cardio vallen sporten als hardlopen, fietsen en zwemmen. Hoeveel calorieën je daadwerkelijk verbrand is afhankelijk van het tempo en de intensiteit van de training. Hoe sneller je hart gaat, hoe intensiever de training en hoe meer calorieën je je verbrandt. Voor zwemmen geldt dat je meer calorieën verbruikt als je zwemt in koud water.

Roeien

Met roeien kun je alle spieren van je lichaam trainen. Je werkt met je beenspieren, je billen, je core, je arm en je rugspieren. Met roeien kun je dus behoorlijk veel calorieën verbranden. Een van de grote voordelen van roeien is dat het je gewrichten niet belast. Bij hardlopen bijvoorbeeld, is dat vaak wel het geval. Je knieen en je enkels moeten steeds een klap opvangen. Bij roeien is het wel belangrijk om op je houding te letten. Je moet goed rechtop zitten en de kracht moet vanuit je benen komen.  

Gerelateerde berichten

Afvalcontainer huren voor snelle vuil afvoer

Ah, het huren van een afvalcontainer, een onderwerp waar je misschien niet dagelijks bij stilstaat, maar oh zo belangrijk als je midden in een...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je allemaal kunt verwachten in de wereld van de duurzame energie. Lees snel onze leuke teksten!

Contactgegevens

Via info @ trefcon.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden