Checklist zorgverzekering vergelijken 2021

Geplaatst op

Gebruik deze checklist zorgverzekering vergelijken 2021 om orde te scheppen in jouw opties. Zeker bij het vergelijken van zorgverzekeringen geldt het aloude gezegde: een goed begin, is het halve werk. Ga dus alle punten van de checklist na en zet de antwoorden op papier. Begin dan pas met gericht zoeken naar de mogelijkheden die passen bij jouw specifieke zorgprofiel. Zorgpremie vergelijken kan de moeite waard zijn.

Zorgverzekering vergelijken 2021 met een zorgvergelijker
Je kunt deze checklist ook heel goed gebruiken voor de zorgvergelijker. Met de checklist heb je namelijk een duidelijk beeld van wat er gaat veranderen in jouw huidige verzekering en wat je zoekt bij een nieuwe. Toets de verschillende opties van de vergelijker aan jouw antwoorden om te zien hoe interessant ze werkelijk zijn. Want de laagste premie kiezen is meestal niet de meest voordelige optie.

Wat is de nieuwe premie van mijn huidige zorgverzekering?
Ieder jaar mogen de zorgverzekeraars de hoogtes van hun premies aanpassen. Dat geldt zowel voor de premies van de basisverzekering als voor de premie van de aanvullende verzekering. Voordat je begint met vergelijken, is het dus nodig om te weten waarmee je gaat vergelijken. De hoogte van jouw nieuwe premie vormt de basis van het zorgverzekering vergelijken 2021.

Welke vergoedingen zijn er gewijzigd?
Net als de premies, veranderen ook de maximale vergoedingen van de aanvullende verzekeringen ieder jaar. Zeker als je gebruik maakt van de fysio en een tandarts, is het essentieel te checken wat er voor jou precies gaat veranderen volgend jaar.

Verandert er iets in mijn persoonlijke situatie?
Als er volgend jaar iets gaat veranderen in jouw persoonlijke situatie, kan het zijn dat je huidige verzekering niet meer afdoende is. Het kan zijn dat je volgend jaar een kind hoopt te krijgen, dat je nieuw hoortoestel nodig hebt of dat een jaar gaat reizen over de wereld. Als dat zo is, dan is het handig om te checken of dat allemaal goed gedekt is in je huidige verzekering.

Met welke zorgverzekeraar heeft mijn ziekenhuis een contract?
Om te garanderen dat je alles volledig vergoed krijgt bij jouw lokale ziekenhuis, is het handig na te gaan met welke verzekeraars dat ziekenhuis een contract heeft. Het is aan te raden jouw opties te richten op die groep, anders ben je of duurder uit of moet je naar een ander ziekenhuis. Je Zorgverzekering kiezen kan even wat uitzoekwerk betekenen.

Gerelateerde berichten

Afvalcontainer huren voor snelle vuil afvoer

Ah, het huren van een afvalcontainer, een onderwerp waar je misschien niet dagelijks bij stilstaat, maar oh zo belangrijk als je midden in een...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je allemaal kunt verwachten in de wereld van de duurzame energie. Lees snel onze leuke teksten!

Contactgegevens

Via info @ trefcon.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden