Bakfietsen, ze zijn echt geweldig!

Geplaatst op

Wil jij binnenkort een bakfiets aankopen, dan is deze blog zeker iets voor jou. Een bakfiets is een fiets met een grote bak, hierdoor heb je eindeloze mogelijkheden. Niet alleen voor het vervoeren van de kinderen, maar wat dacht je van een kar met boodschappen die je graag thuis wilt krijgen. In de fietstassen past niet zoveel, dus moeten die vervelende boodschappen aan het stuur mee naar huis. Dit zorgt ervoor dat de fietsrit naar huis niet heel erg fijn is, maar stel nu dat je een bakfiets had. Deze kan namelijk wel zorgen voor een veilige rit naar huis, ook als je heel veel boodschappen meeneemt. Wij vertellen je alles over de bakfietsen, want ze zijn echt geweldig.

Wat zijn de verschillen tussen de bakfietsen?

Om te beginnen zitten er best wel wat verschillen in de prijzen, maar dit heeft er vooral mee te maken wat jij graag zou willen. Hoe meer luxe de bakfiets heeft, des te duurder zo een bakfiets kan zijn. Bakfietsen kunnen twee en zelfs drie wielen hebben, hoewel het tegenwoordig steeds vaker twee wielen zijn. De wielen zijn dan wel smaller, maar je bent ook wendbaar. Een bakfiets met twee wielen zal in de meeste gevallen ook iets goedkoper zijn, dan de bakfiets met drie wielen. Een ander belangrijk verschil tussen de bakfietsen is elektrisch of juist niet elektrisch.

Hoe zit het met de kwaliteit?

De bakfietsen hebben allemaal een zeer sterk frame, niet alleen sterk natuurlijk. Ze zijn namelijk ook nog eens licht van gewicht. Dit zorgt er net als met de smalle wielen voor dat je wendbaarder bent op de weg. Het is natuurlijk wel belangrijk om te weten hoe je het moet besturen, want heb je dit niet eerder gedaan, dan kan het even wennen zijn. Ga dus niet gelijk met je kinderen de weg op. Wist je dat je met een bakfiets in de stad meestal sneller bent dan met de auto?

Zijn er regels waar je aan dient te voldoen

Het is vooral belangrijk dat je netjes op het fietspad gaat fietsen, maar misschien nog wel belangrijker is zichtbaar zijn. Hiermee bedoelen we vooral in het donker, zorg ervoor dat je verlichting aanstaat. De bakfietsen worden allemaal geleverd met degelijke verlichting, maar deze dien je natuurlijk wel te gebruiken.

Het kopen van een bakfiets

Het hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn een bakfiets aan te schaffen, je kunt ze hier namelijk allemaal vinden. Ook vind je bij iedere bakfiets alle informatie die daarbij hoort, zo kun jij namelijk veel gemakkelijker je keuzes maken. Let wel op als je kinderen wilt gaan vervoeren, want het is wel belangrijk dat ze in de bakfiets zitten volgens de veiligheidseisen. Hierbij kun je denken aan het vastzetten van je kindje in een gordel en ze dienen bijvoorbeeld steun voor de handen, voeten en rug te hebben. Dit geldt overigens voor kinderen in de leeftijd tot acht jaar, daarna is het veel handiger je kindje zelf te laten fietsen.

Gerelateerde berichten

Afvalcontainer huren voor snelle vuil afvoer

Ah, het huren van een afvalcontainer, een onderwerp waar je misschien niet dagelijks bij stilstaat, maar oh zo belangrijk als je midden in een...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je allemaal kunt verwachten in de wereld van de duurzame energie. Lees snel onze leuke teksten!

Contactgegevens

Via info @ trefcon.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden