4 tips om ontstoken tandvlees te verzorgen

Geplaatst op

4 tips om ontstoken tandvlees te verzorgen     

Heb jij na het tandenpoetsen wel eens last van bloedend tandvlees? Dan zou het goed kunnen dat jij last hebt van ontstoken tandvlees. Dit is niet alleen erg vervelend, maar kan op de lange termijn ook tot serieuze gebitsproblemen leiden. Gelukkig kun je ontstoken tandvlees goed verzorgen, ben jij benieuwd hoe? Wij geven je hieronder 4 tips om ontstoken tandvlees te verzorgen.

Wat is tandvleesontsteking?

Voordat wij je 4 tips gegeven om ontstoken tandvlees te verzorgen, wil jij wellicht weten wat tandvleesontsteking precies is. Een tandvleesontsteking is een ontsteking van het tandvlees rondom je tanden en kiezen. De bacteriën die, onvermijdelijk, in jouw mond terecht komen gaan na verloop van tijd een laagje vormen tussen de tanden kiezen. Dit laagje wordt ook wel tandplak genoemd. Tandplak is in eerste instantie doorzichtig en wat kleverig, maar kan snel veranderen in tandsteen. Bacteriën en tandsteen veroorzaken irritatie en uiteindelijk ontstoken tandvlees.                       .

Wat kan je doen om ontstoken tandvlees te verzorgen en te voorkomen?

Er zijn gelukkig een aantal dingen die je kunt doen om ontstoken tandvlees te verzorgen. Hieronder zetten wij deze dingen graag van je hoor een rijtje:

1. Stoppen met roken

Je hebt het waarschijnlijk al eens vaker gehoord, maar roken is slecht voor je (mondgezondheid. De rook van sigaretten irriteert je tandvlees en vertraagd daarnaast het genezingsproces bij beschadigd tandvlees.

2. Gebruik hulpmiddelen

Er zijn tegenwoordig vele hulpmiddelen op de markt die je kunnen helpen om je gebit schoon te houden. Hierbij kun je denken aan de simpelste dingen als een tandenborstel, stokers maar ook aan tandvleesgel. Tandvleesgel zegt je misschien (nog) niets, maar de populariteit van dit product is de laatste jaren enorm toegenomen. Een tandvleesgel bestaat uit nanodeeltjes die direct de ontsteking in het tandvlees aanpakt waardoor een tandvleesontsteking goed te verzorgen is.

3. Eet gezond

Het volgende advies om ontstoken tandvlees te verzorgen en te voorkomen, heb je waarschijnlijk al vaak genoeg gehoord: eet gezond. Ongezond eten blijft één van de grootste oorzaken voor ontstoken tandvlees en slechte mondhygiëne. Gezonde voeding stimuleert echter een gezond levensstijl en verbetert de algehele mondhygiëne.

4. Medicijnen

De laatste tip die wij je willen geven om tandvlees te verzorgen en tandvleesontsteking te voorkomen, is om de bijsluiter van je medicijnen te lezen. Bepaalde medicijnen drogen je mond namelijk uit en verhogen de kans op tandvleesontsteking. Heb jij veel last van tandvleesontsteking? Dan doe je er goed aan om de bijsluiter van je medicijnen even goed door te nemen.

Tot slot doe je er natuurlijk goed aan regelmatig de tandarts en/of mondhygiënist te bezoeken. Hierdoor blijft je algehele mondhygiëne in goede staat.

Gerelateerde berichten

Afvalcontainer huren voor snelle vuil afvoer

Ah, het huren van een afvalcontainer, een onderwerp waar je misschien niet dagelijks bij stilstaat, maar oh zo belangrijk als je midden in een...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je allemaal kunt verwachten in de wereld van de duurzame energie. Lees snel onze leuke teksten!

Contactgegevens

Via info @ trefcon.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden