3 redenen waarom het goed is om na het sporten in een sauna te gaan

Geplaatst op

Je kent het vast wel, de hevige spierpijn na een intensieve training op de sportclub. Het is bepaald geen fijn vooruitzicht, als je net zo’n zware training hebt afgerond. Het bezoeken van sauna’s na de training is sterk aan te bevelen, om de kans op deze spierpijn te verkleinen. In dit artikel vind je drie belangrijke redenen, die maken dat het goed is om na het sporten direct de sauna in te gaan. Het helpt niet alleen spierpijn tegen te gaan, maar heeft ook andere positieve effecten. Bezoek jij momenteel al eens een sauna na je training?

#1: afval- en gifstoffen afvoeren uit je lichaam

Wellicht de belangrijkste reden om een sauna te bezoeken is het feit, dat afval- en gifstoffen makkelijker uit je lichaam kunnen worden afgevoerd. Dit heeft te maken met het feit dat je bloed sneller wordt rondgepompt, in combinatie met het feit dat de bloedvaten zich verwijden. Het afvoeren van deze stoffen maakt dat je minder snel last zal hebben van spierpijn na de training.

Overigens wordt niet alleen spierpijn tegengegaan, wanneer je een sauna bezoekt. Ook heeft het afvoeren van afval- en gifstoffen uit je lijf een positief effect op de staat van je huid. Des te beter je de huid verzorgt, des te kleiner de kans ook is op irritaties. Denk aan pukkeltjes, rode vlekken, enzovoorts.

#2: immuunsysteem verbeteren in de sauna

Naast het feit dat een bezoek aan de sauna bijdraagt aan het afvoeren van afval- en gifstoffen uit je lichaam, draagt het bij aan je immuunsysteem. In de sauna worden witte bloedlichaampjes aangemaakt, die het immuunsysteem sterk verbeteren. Dit effect is na het sporten veel groter, dan wanneer je op een willekeurig ander moment een sauna zou bezoeken. Het is al voldoende om een kwartiertje in de sauna te zitten!

Een verbeterd immuunsysteem maakt dat ook je weerstand sterker zal worden. De kans dat je ziek wordt neemt hierdoor af.

#3: even heerlijk ontspannen na een training

Een derde factor die maakt dat het verstandig is om een sauna te bezoeken na je intensieve training, is het feit dat de sauna je even volledig laat ontspannen. Geen stress meer, maar innerlijke rust! Het is belangrijk om je lichaam de tijd te geven zich te herstellen. Niet alleen na een intensieve training, maar ook in algemene zin. Zou je alsmaar door blijven gaan, dan loop je zowel lichamelijk als geestelijk het risico op een overbelasting. Door af en toe een sauna te bezoeken verklein je dit risico aanzienlijk. Naast de mogelijkheid om een sauna in de buurt te bezoeken, kun je ook overwegen om zelf een sauna aan te kopen. Het is iets wat steeds meer huishoudens doen! Het aanbod aan sauna’s is toegenomen in de laatste jaren. Daar waar de gemiddelde prijs van een sauna juist iets daalde. Het maakt dat een sauna steeds toegankelijker wordt. Je kunt deze in huis plaatsen, maar bijvoorbeeld ook in de tuin.

Gerelateerde berichten

Afvalcontainer huren voor snelle vuil afvoer

Ah, het huren van een afvalcontainer, een onderwerp waar je misschien niet dagelijks bij stilstaat, maar oh zo belangrijk als je midden in een...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je allemaal kunt verwachten in de wereld van de duurzame energie. Lees snel onze leuke teksten!

Contactgegevens

Via info @ trefcon.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden