3 manieren om gewicht te verliezen

Geplaatst op

Overgewicht in Nederland is al jaren een best probleem. Met name onder jongeren is overgewicht de laatste jaren enorm toegenomen. Dat overgewicht toegenomen is zie je ook in het zoekgedrag van mensen op het internet. Er is steeds meer vraag naar manieren om (snel) af te vallen. Op het internet zijn tal van diëten en supplementen te vinden die wonderbaarlijke resultaten beloven. Maar, in realiteit, kom je nergens zonder lichaamsbeweging en gezonde(re) voeding. In deze blog geven je daarom 3 manieren om op gezonde en duurzame wijze gewicht te verliezen.

1. Sporten in combinatie met supplementen

Op het internet zijn tal van aanbieders van supplementen te vinden. Deze supplementen creëren vaak onrealistische verwachtingen door neppe reviews of slecht onderbouwde resultaten. Dit is met name het geval geworden bij afslankpillen. Fabrikanten voegen zogenaamde exotische stoffen en ingrediënten toe die ongelooflijke resultaten beloven, maar in werkelijkheid zijn ze amper getest. Bovendien gaat het slikken van een afslankpil alleen er niet voor zorgen dat je gewicht gaat verliezen.

Als je echt gewicht wilt verliezen moet je lichaamsbeweging hebben. Denk bijvoorbeeld aan dagelijks een eind wandelen, hardlopen of een paar keer in de week naar de sportschool. Geen ervaring? Vraag dan om hulp bij de eerst keren, misschien zelfs met een trainingsschema. Combineer je dit met een afslankpil, dan zijn de beloofde resultaten al een stuk realistischer.

2. Eiwitdieet

Een andere, effectieve manier van afvallen is door middel van het eiwitdieet. Zoals de naam al zegt bestaat het dieet voornamelijk uit eiwitten. Denk aan kwark en yoghurt, vis, biefstuk en dergelijke. Koolhydraten en vetten worden hierbij voornamelijk vermeden. Vetten bevatten namelijk veel calorieën per gram, welgeteld 9. Bij koolhydraten en vetten is dit minder, namelijk 4 calorieën per gram. Daarnaast krijgen mensen, niet altijd opzettelijk, veel slechte koolhydraten binnen. Met name de snelle koolhydraten (suikers, witte pasta, wit brood, etc.) zijn overgewichtveroorzakers. Door deze en (slechte) vetten te vervangen voor eiwitten, waar eigenlijk weinig tot geen slechte varianten van bestaan, zal je afvallen.

Om het jezelf makkelijk te maken zou je bijvoorbeeld ook vegan proteïne poeder shake kunnen nemen als maaltijdvervanger. Scheelt je weer een maaltijd voorbereiden. Dit hoeft overigens niet per se vegan te zijn, maar we zien vaak dat er bij vegan zo min mogelijk stoffen worden toegevoegd.

3. Voedingspatroon aanpassen

Als laatste raad ik je aan om je voedingspatroon grondig te analyseren. Met name op de hierboven genoemde punten. Snelle koolhydraten en slechte vetten zijn de meest voorkomende dikmakers. Door deze te vervangen voor langzame koolhydraten zoals volkoren pasta en meergranen/volkoren brood en goede vetten zoals in vis en pindakaas kan je al heel veel bereiken.

Gerelateerde berichten

Afvalcontainer huren voor snelle vuil afvoer

Ah, het huren van een afvalcontainer, een onderwerp waar je misschien niet dagelijks bij stilstaat, maar oh zo belangrijk als je midden in een...

Lees meer

Over ons

We nemen graag met je door wat je allemaal kunt verwachten in de wereld van de duurzame energie. Lees snel onze leuke teksten!

Contactgegevens

Via info @ trefcon.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden