Bedrijfsnaam

Fietsen als sport: een echte workout

Nederland is natuurlijk bij uitstek een fietsland: per persoon in Nederland bezitten we gemiddeld 1,3 fiets, wat neerkomt op 22,5 miljoen fietsen. Jaarlijks fietsen we met elkaar steeds meer. Fietsen is een goede manier om genoeg beweging op een dag te krijgen, fitter te worden en zelfs overtollige kilo’s kwijt te raken. Hiervoor hoef je niet uren in de sportschool te besteden: pak wat vaker de fiets in plaats van de auto of plan in het weekend een uitgebreide fietstocht. Behalve dat het goed voor je gezondheid is, is het natuurlijk ook gewoon heel erg leuk om te doen!

fietsen

Voordelen van fietsen

Naast dat je er fitter van wordt, heeft fietsen de volgende voordelen:

  • Je weerstand wordt beter: uit onderzoek van het TNO blijkt dat mensen die naar hun werk fietsen zich minder vaak ziek melden dan mensen die met de auto of het OV komen. Regelmatig fietsen is goed voor je immuunsysteem en zorgt er dus voor dat je beter bestand bent tegen bijvoorbeeld de griep of verkoudheid. Om je weerstand op pijl te houden is het belangrijk om minstens vijf keer per week intensief te bewegen. Door dagelijks naar je werk te fietsen kom je makkelijk aan deze vijf keer.
  • Versterking van de spieren: fietsen is een relatief veilige manier om je spieren te versterken. De kans op blessures ligt veel lager dan bij bijvoorbeeld hardlopen, aangezien de gewrichten en spieren minder zwaar belast worden. Door regelmatig te fietsen worden je spieren steeds iets sterker waardoor je steeds langer door kunt fietsen zonder klachten te krijgen.
  • Vetverbranding: door een half uur per dag te fietsen krijgt je vetverbranding al een boost. Zelfs na een half uur fietsen blijft de vetverbranding doorgaan, aangezien het actieve spierweefsel meer wordt zodra je meer gaat bewegen. Vaak wordt gedacht dat je hard moet fietsen om vet te verbranden. Dit is niet waar: fiets op een gemiddeld tempo om zoveel mogelijk vet te verbranden. Bij te hard fietsen verbrand je namelijk vooral koolhydraten in plaats van vet.

Fietsenwinkels

Een fiets kopen gebeurde voorheen vaak bij de lokale fietsenwinkel. Tegenwoordig is het ook mogelijk om deze online te bestellen. Maar welke fiets heb je nu nodig? Dit ligt vooral aan waar je deze voor wilt gaan gebruiken. Ben je al redelijk ervaren met fietsen en wil je hier echt je sport van maken? Ga dan voor een racefiets. Een goed voorbeeld van een racefiets is een Cannondale race fiets. Liever een fiets voor in de stad? Overweeg dan een omafiets.

Fietsenwinkel Rosmalen

Mocht je liever naar de winkel gaan, dan kan je in de omgeving van Rosmalen terecht bij fietsenwinkel rosmalen Qbike. Voor meer informatie kan je de website qservice.nl bezoeken.

Elektrische fiets kopen

Met een Elektrische fiets blijf je eenvoudig bewegen, ook als je weinig kracht kunt zetten met je benen. De elektrische motor zorgt ervoor dat je eenvoudig lange stukken fietsen. Kijk voor goede E-bikes op Urbanebikes.nl.

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2022 Alle rechten voorbehouden